Zidane, pe ultimul loc în Top5 al celor mai buni antrenori. Cine e primul

O echipă fără un manager este ca o armată fără un general. Ar putea câștiga o bătălie, dar nu va câștiga niciodată un război. O echipă fără un manager poate câștiga un meci, dar indiferent cât de puternică este echipa, jucătorii nu vor câștiga niciodată un titlu.

Iar din punctul ăsta de vedere, există ”o mână” de manageri fără de care marile echipe nu pot câștiga titluri importante. Din această ierarhie stabilită de către specialiști, nu fac parte doi antrenori de top: Diego Simeone și Mauricio Pochettino! Trebuie spus că acest clasament se bazează pe 2 factori - trofeele din carieră și procentele meciurilor câștigate.

Să-i vedem și noi pe cei ”5 magnifici”..

5. Zinedine Zidane (Real Madrid)

Unul dintre cei mai de succes manageri din ultimii ani, Zinedine Zidane a avut o șansă uluitoare cu Real Madrid de la preluarea echipei în ianuarie 2016. Tactica lui a funcționat bine pentru ”galactici” și i-a ajutat să câștige două titluri în Ch League și Primera, rupând hegemonia Barcelonei.

Zizu (foto: realmadrid.com) a ajutat-o, de asemenea, pe Real Madrid să ”spargă” recordul celor 39 de meciuri fără înfrângere al marilor rivali de la Barcelona, reușind cu o victorie mai mult! Totodată, prin atitudinea lui, fosta legendă a Realului a reușit să câștige și vestiarul de pe ”Santiago Bernabeu”, care se mândrește cu nume mari din fotbalul mondial precum Cristiano Ronaldo, Gareth Bale și Sergio Ramos.

Cu Zidane pe bancă, Real a câștigat până acum 7 titluri în total. El are un procent de câștig de 74,49%, ceea ce este foarte impresionant. Cu timpul, el poate deveni unul dintre cei mai mari antrenori din istoria Realului.

4. Arsene Wenger (Arsenal)

Francezul este văzut drept cel mai mare manager pe care l-a avut Arsenal vreodată. Unul dintre cei mai experimentați antrenori din fotbalul mondial, Arsene Wenger a savurat o carieră lungă și fructuoasă. Aceasta continuă încă după ce el și-a început cariera managerială în 1984 cu Nancy.

Francezul a fost managerul echipei Arsenal din octombrie 1996 și a devenit cel mai longeviv manager al clubului și cel mai de succes din punct de vedere al trofeelor ​​câștigate. Wenger și-a câștigat reputația prina ducerea la echipă a tinerelor talente. El are o abordare pe atac a jocului, cu scopul de a oferi și spectacol. 

De-a lungul carierei sale remarcabile, Wenger (foto: arsenal.com) a câștigat 17 titluri cu ”tunarii”: 3 titluri în Premier League, 7 Cupe ale Angliei și tot atâtea Supercupe ale Angliei. Contribuția lui Wenger este adesea recunoscută atunci când vine vorba de revoluția din fotbalul englez din anii '90 prin schimbările pe care le-a făcut în formarea și dieta jucătorilor.

”Le Professeur” are un procent de câștig de 54,1% și, deși a fost criticat de mulți pentru incapacitatea de a câștiga mai multe trofee, el va fi cu siguranță unul dintre cei mai mari manageri din fotbal. 

3. Carlo Ancelotti (liber de contract)

Italianul este Ancelotti considerat unul dintre cei mai buni și cei mai de succes manageri ai tuturor timpurilor. Ancelotti, care a fost și un jucător bun, și-a început cariera de manager în 1995, la Reggiana. Ulterior, el a antrenat unele dintre cele mai mari echipe de fotbsl din lume, cum ar fi Real Madrid și Bayern Munchen, și a avut succes în majoritatea aventurilor sale.

"Don Carlo" (foto: fcbayern.com) este cunoscut pentru priceperea și adaptabilitatea sa tactică. El a devenit celebru și pentru bunătatea lui, umorul și abordarea calmă a tuturor situațiilor dificile din postura de manager. Ancelotti s-a bucurat de o carieră managerială uimitoare, câștigând titluri oriunde a mers. În total, a câștigat 20 de trofee pe tot parcursul carierei și are un procent de 58,3% de reușită.

El este, de asemenea, singurul manager care a câștigat de trei ori Liga Campionilor UEFA. În plus, se mândrește cu titlurile de campion cu PSG, AC Milan, Bayern Munchen și Chelsea. Acum, după ce a fost demis de la Bayern Munchen, e foarte interesant ce club va alege în continuare. 

2. Pep Guardiola (Manchester City)

Este cunoscut ca ”cel tactic”. Un jucator excelent si o parte din "Dream Team"-ul legendarului Johan Cruyff, Guardiola și-a început cariera managerială la Barcelona B. În primul său sezon la echipa mare a Barcelonei, ​​a câștigat titlul în Spania și a devenit cel mai tânăr manager câștigător al Ch League.

Guardiola (foto: sportpictures.eu) este unul dintre cei mai de succes manageri din lume și este considerat de mulți ca unul dintre cei mai mari manageri ai tuturor timpurilor. În cele patru sezoane pe ”Camp Nou”, el a câștigat 14 trofee și este caracterizat un antrenor tactic fără cusur.

El nu a reușit să câștige vreun trofeu cu Manchester City până acum. ”Tactical One” are un procent de câștig de 71,7%, ceea ce este absolut uimitor. Pep a avut un parcurs dezamăgitor cu City sezonul trecut, dar toată lumea se așteaptă ca în acest an ”cetățenii” să ”explodeze” sub conducerea lui având în vedere startul perfect din campionat. 

1. Jose Mourinho (Manchester United)

Toată lumea îl știe drept ”The Special One” și este considerat la ora actuală cel mai bun manager din lume. El a fost numit printre primii zece mari antrenori de la înființarea UEFA. Portughezul și-a început cariera de manager în 2000, cu Benifica. Datorită cunoștințelor sale tactice, a personalității sale carismatice și a accentului pus pe obținerea de rezultate, Jose Mourinho (foto: sportpictures.eu) este văzut ca o ”copie fidelă” a marelui manager argentinian Helenio Herrera. 

În 2005, el a fost numit antrenorul secolului de către Federația portugheză de fotbal. Mourinho s-a dovedit un mare antrenor oriunde a mers și este considerat de mulți mai bun decât Pep Guardiola. ”The Special One” s-a bucurat de o carieră uluitoare, cu 25 de trofee câștigate până acum, dar și de gestionarea unora dintre cele mai importante cluburi de fotbal, alături de care a bifat un procent de 65,6% de câștig. 

Mourinho a câștigat Champions League, titlul în Primera, Serie A și Premier League pe parcursul întregii cariere. În acest sezon, fanii lui United visează la un nou titlu în Anglia - ar fi primul câștigat de Man United după plecarea lui Sir Alex Ferguson, în 2013. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!