Zece persoane din mafia italiană au fost arestate pentru trucarea la pariuri a două meciuri din Serie B!

Fotbalul italian nu se dezminte, iar un nou scandal legat de mafia pariurilor a apărut astăzi în presă. Libertatea ne anunță că poliția din Napoli tocmai a arestat 10 persoane pentru că acestea ar fi aranjat pentru pariuri două partide de fotbal care au avut loc în luna mai a sezonului 2013-2014 în Serie B. Toți cei zece indivizi fac parte din clanul ”Vanella Grassi”; șapte dintre ei sunt deja în închisoare în timp ce ceilalți trei au fost arestați la domiciliu. 

avellino-regina.jpg

Dintr-un articol ceva mai amănunțit oferit de publicația italiană La Repubblica aflăm că prima partidă trucată este Modena vs Avellino disputată pe 17 mai 2014 și încheiată cu victoria gazdelor cu scorul de 1:0. În acel joc S. Molina a fost eliminat în minutul 90. Al doilea meci luat în colimatorul autorităților italiene este Avellino vs Reggina de pe 25 mai 2014, meci câștigat de echipa organizatoare la scor de neprezentare.

Nu este precizat clar în ce au constat cele două blaturi, dar este posibil să fie vorba de pariuri pe scorul corect al meciurilor. Ce se știe este că mafia italiană a contactat în acea vreme mai mulți jucători de la Avellino, dar și de la adversarii ei. Primul jucător contactat, și cel mai cunoscut dintre toți, este Armando Izzo. Implicarea acestuia nu este una întâmplătoare, el fiind nepotul celui care a fondat clanul ”Vanella Grassi”. De aceea cel mai probabil el este cel care a făcut legătura între clanul mafiot și jucătorii echipelor implicate. 

Armando Izzo este un fundaș de 24 de ani care în momentul acesta activează la Genoa, formație care a terminat pe locul 11 în Serie A în sezonul care tocmai s-a încheiat. Izzo a fost titular în 30 de partide în actuala stagiune și părea să fie într-o ascensiune continuă, iar mulți erau de părere că în viitorul apropiat el va prinde un transfer la o echipă de top a fotbalului italian. Dacă chiar va fi acuzat de implicarea în meciuri aranjate pentru pariuri, el riscă o suspendare dură și de ce nu chiar o excludere permanentă din fotbal. Poate fi vorba chiar și de închisoare în funcție de acuzațiile aduse.

Alți jucători care se vehiculează că ar fi fost implicați în aranjarea acelor meciuri sunt Francesco Millesi, actualmente la Acireale în Serie D, și Luca Pini, jucător care între timp s-a retras din activitate. Ar mai trebui spus că actualul antrenor al lui Modena este Cristiano Bergodi, tehnician care a pregătit mai multe echipe din Liga 1 printre care Rapid și Steaua. Oricum el nu are nimic de-a face cu acele meciuri din 2014.

Joacă acum la cea mai bună agenție de pariuri sportive online

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi