Zăngănit de cătușe în Liga 2! Patru persoane urmărite penal pentru dare de mită!

Sezonul trecut, UTA a fost aproape de promovarea pe prima scenă fotbalistică a țării. A pierdut biletul pentru Liga 1 Betano la baraj și a fost mare supărare. La doar câteva luni după, clubul arădean este zdruncinat din temelii din cauza unui scandal de corupție. Două persoane din anturajul echipei au fost puse sub urmărire penală de Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Sunt acuzați de dare de mită și complicitate la dare de mită. 

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a dispus începerea urmării penale față de Drăgan Claudiu și Stâna Dorin. Potrivit anchetatorilor, aceștia sunt urmăriți penal pentru fapte comise în data de 19 mai 2017 în interesul echipei UTA Bătrâna Doamnă Arad. Claudiu Drăgan și Dorin Stâna au îndeplinit funcțiile de director sportiv și secretar al echipei arădene.

Concret, cei doi ar fi dat mită într-un hotel din Suceava suma de 13.500 ron arbitrului partidei Foresta Suceava - Sepsi Sf. Gheorghe. Aflată în luptă directă pentru promovare, Sepsi trebuia să piardă meciul din Moldova  Pe teren, echipa din Sf. Gheorghe (actualmente combatantă în Liga 1 Betano) a jucat ca la carte, a câștigat cu 4-2 și s-a distanțat în clasament pe locul doi - care asigura promovarea directă. În dosar este inculpat și Vlădulescu Ionuț-Gabriel, fostul președinte al clubului Voința Saelele (echipă în care, confirm Gsp.ro, trei firme ale lui Liviu Dragnea au pompat anul trecut zeci de mii de euro). 

Acesta nu este un nume necunoscut pentru procurori. În vârstă de 36 de ani, Vlădulescu (foto: gsp.ro) are ceva ”bube” în cap, cum ar fi: o condamnare de 3 ani la închisoare (cu suspendare), case de pariuri deținute în timp ce era președinte al altei echipe de fotbal și implicarea într-un alt dosar dubios din fotbal. ”Vlădulescu a fost un pion în circuitul banilor”, notează sursa citată.

Claudiu-Gabriel Baboia, fost secretar al Asociației Municipale de Fotbal București, a intrat în vizorul autorităților după ce, la rândul lui, a dat mită. Conform rechizitoriului procurorilor anti-corupție, pe 2 iunie 2017 inculpatul Baboia Claudiu-Gabriel i-ar fi oferit suma de 3.000 ron arbitrului meciului Progresul Spartac - ACS Regal Sport. Baboia (foto: prosport.ro) a fost reținut deja după ce procurorii au cerut arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

În schimb, Drăgan Claudiu și Vlădulescu Ionuț-Gabriel au fost puși sub control judiciar. Ei nu pot părăsi țara și sunt obligați să meargă în zile și la ore precis stabilite pentru a da cu ”subsemnatul” la poliție.  

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!