Xavi s-a făcut ambasador. Îi ajută pe arabi la promovarea Mondialului din 2022

De când s-a mutat în Golf, la Al Sadd, Xavi are timp şi pentru acţiuni umanitare. Recent, fostul "extraterestru" al Barcelonei a vizitat o tabără de refugiaţi din Iordania. Xavi, care s-a băgat la o miuţă alături de copii refugiaţilor, joacă din 2015 la Al-Sadd după ce pe durata întregii cariere a evoluat numai pentru Barcelona. 

Deşi e doar de un an la Doha, Xavi a devenit un "zeu" la arabi - a fost numit ambasador oficial al Campionatului Mondial din 2022, din Qatar. În acelaşi timp, fostul star al Barcelonei va fi şi imaginea în campania arabilor numită "Generation Amazing", care are ca obiectiv lupta împotriva criticilor şi a controverselor legate de organizarea turneului final din Qatar.

Da, cred că fac o treabă bună atât în Qatar, cât și în Iordania. Suntem aici pentru a ajuta refugiații, tinerii și persoanele care au nevoie de ajutor. Exact asta presupune proiectul "Generation Amazing ". Trebuie să ajutăm oamenii pentru a le îmbubunătăţi condiţiile de trai,

---a declarat Xavi

Englezii de la Sunday Times au scris primii la vremea alegerii Qatarului drept gazdă a Mondialului din 2022 că există informaţii potrivit cărora un înalt responsabil implicat în fotbalul din Golf ar fi dat 5 milioane de dolari pentru a obţine susţinerea mai multor responsabili din fotbalul internaţional a candidaturii Qatarului.

După ce s-a lansat în cursa prezidenţială pentru FIFA contra lui Sepp Blatter, fostul şef al fotbalului din Asia, Mohamed Bin Hammam (foto: fifa.com) a fost găsit vinovat de corupţie de Comitetul de etică al federaţiei internaţionale şi suspendat pe viaţă în 2012. 

Preşedinte FIFA la vremea respectivă, Joseph Blatter a recunoscut că încredinţarea organizării Mondialului din 2022 Qatarului a fost "o eroare", relansând polemica prin care au fost puse la îndoială condiţiile de atribuire a competiţiei. Ulterior, şi Sepp Blatter a fost suspendat pentru corupţie. Anul acesta, la începutul lunii septembrie, Blatter a mai primit o lovitură. FIFA a deschis procedurile oficiale împotriva lui, dar şi a "locotenenţilor" săi  - Jerome Valcke (fost secretar general) şi Marcus Kattner (fost director financiar) - pentru corupţie şi luare de mită.

Blatter (foto: worldsoccer.com) este în prezent suspendat pentru şase ani din orice activitate legată de fotbal, într-o altă afacere, cea a faimoasei plăţi controversate de 1,8 milioane de euro către Michel Platini, fost preşedinte al UEFA, şi el suspendat pentru patru ani. Blatter, în vârstă de 80 de ani, aşteaptă acum un verdict din partea Tribunalului de Arbitraj Sportiv, unde a făcut apel. 

 

Foto: footyheadlines.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi