Wozniacki a câștigat la Melbourne o finală de poveste. De luni, Halep e nr. 2 în lume

Simona Halep a ales să nu participe la turneul de la Sankt Petersburg de săptămâna viitoare. A făcut asta înaintea finalei de infarct cu Wozniacki de la Australian Open, în care românca a luptat eroic pentru primul ei titlu din palmares într-un turneu de Grand Slam. Pe o căldură de 32 de grade, la umbră, Simona (foto: sbnation.com) a tras de ea până la ultima picătură de sudoare, dar din păcate a ratat obiectivul propus. 

După ce a cedat primul set la mare luptă (6-7), Halep a jucat impecabil în al doilea. A fost și spectacol, la acesta contribuind, trebuie să recunoaștem, și Wozniacki. Cele două au luptat minunat la scorul de 5-3 cu schimburi de mingi și situații incredibile! Mai atentă și mult mai motivată, Halep s-a impus cu 6-3 și a împins meciul în decisiv. Setul doi a ”stors-o” de puteri pe Simona, care a cerut pauză de vestiar.

La reluare, românca a fost la fel de hotărâtă și dornică să o pună la respect pe adversara ei în drumul către fericire. Nimeni și nimic nu părea să o oprească pe românca noastră să-și îndeplinească visul de a se impune în primul ei Grand Slam din carieră. De două ori mai fusese în această postură - ambele tentative ratate la Roland Garros (2014 și 2017). Daneza (captură foto: youtube) a dovedit, însă, că are nervii mai tari și s-a impus cu 6-4 în decisiv. 

Odată cu înfrângerea din finală la Melbourne, Simona a pierdut și locul 1 mondial în clasamentul WTA în favoarea învingătoarei sale. De luni, Caroline Wozniacki va conduce ierarhia mondială cu un total de 8.095 de puncte, față de cele 7.625 ale Simonei. Românca a rămas cu cec-ul de 1,32 milioane de euro și a ajuns la un total de 22,32 milioane de euro câștigați în carieră. De partea cealaltă, Wozniacki a bifat prima victorie într-un turneu de Grand Slam după două finale jucate anterior la US Open, în 2009 și 2014. 

Simona Halep are în palmares 16 turnee câștigate în circuitul WTA, ultimul obținut chiar la începutul anului, la Shenzhen. Acesta este și cel mai bun start de sezon pentru jucătoarea din Constanța, care are 11 victorii din 12 meciuri jucate în 2018. România a rămas astfel cu trei titluri cucerite în turneele de Grand Slam în proba de simplu. Ilie Năstase a câștigat US Open în 1972 (în fața lui Arthur Ashe) și Roland Garros în 1973 (în fața lui Niki Pilic).

La feminin, victoria într-un turneu de Grand Slam a venit în 1978, când Virginia Ruzic (foto: prosport) s-a impus la Roland Garros în finala cu Mima Jausovec. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!