Wolkswagen iese din cursă. Nemţii nu vor mai lua startul în Campionatul Mondial de Raliuri

Echipa Volkswagen a mers şnur şi în acest an şi a câştigat Campionatul Mondial de Raliuri. A fost al patrulea titlu consecutiv câştigat de către constructorul german, care se va retrage însă din competiţie! Presa din Anglia scrie că decizia luată de către şefii concernului german urmează să fie anunţată oficial în această săptămână. 

Cei 200 de angajaţii care lucrează în cadrul companiei Volkswagen Motorsport nu vor fi concediați, dar vor fi repartizați către alte programe ale constructorului german. Cel mai mare constructor de automobile din Europa se luptă să-și revină după imensul scandal legat de emisiile poluante, "Dieselgate", care a zdruncinat serios sistemul financiar al grupului german.

Anunţul este o lovitură pentru pilotul francez Sebastien Ogier (alchetron.com). Campionul mondial din ultimii patru ani va rămâne fără contract din 2017, la fel ca şi coechipierii săi Jari-Matti Latvala și Andreas Mikkelsen.

Volkswagen nu a comentat deocamdată informația, dar presa din Anglia scrie că Matthias Muller, președintele companiei, a decis să pună capăt aventurii echipei în WRC după ultima cursă a sezonului, Raliul Australiei. Săptămâna trecută, compania Audi, care face parte din grupul Volkswagen, a anunțat că se retrage din Campionatul Mondial de Anduranță pentru a se înscrie la startul Formulei E, competiție rezervată monoposturilor dotate cu motoare electrice.

Simone Tempestini va concura din 2017 pentru România în Campionatul Mondial de Raliuri, unde va concura în cel puţin 6 etape din WRC2. În urma cererii sale, pilotul italian a primit avizul favorabil din partea Comisiei din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, iar Ministerul Tineretului şi Sporturilor a iniţiat procedurile pentru acordarea cetăţeniei. 

 

Foto: ausmotive.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi