William Hill, stop joc în Israel! Cum au motivat englezii decizia

Unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc, William Hill și-a închis birourile din Tel Aviv, mutându-și operațiunile din această țară în Europa și concentrându-și, în același timp, activitatea online la sediul din Londra. La începutul acestei săptămâni, șefii biroului aflat în celebrul Azrieli Towers din Tel Aviv au avut întâlniri individuale cu cei 250 de angajați. Unii dintre aceștia vor fi relocați în birourile din Europa ale companiei, dar se așteaptă ca numărul acestora să fie foarte mic. Conform unor informații, doar aproximativ 50 de dintre aceștia vor fi norocoși, urmând că restul de 200 să fie concediați și trimiși în șomaj. 

În motivarea deciziei, reprezentanți ai operatorului englez au amintit de ”discrepanța din ce în ce mai mare între valoarea lirei sterline și a shekelului israelian”, presa din Anglia scriind că nu se mai justifică chiria spațiului comercial pentru birouri și nici salariile angajaților. Principalele activități ale biroului din Tel Aviv vor fi mutate în Leeds, Gibraltar, Polonia, cât și la sediul din Londra.

Pariază acum la agenția de pariuri recomandată de PariuriX.com!

Operațiunile online ale William Hill au demarat în Israel în 2008, dar experiența englezilor nu a fost deloc una ușoară. În 2011, compania a supraviețuit cu greu așa-numitei "insurecții israeliene", etapă survenită în urma divergențelor de opinie dintre managementul englezilor și compania israeliană de tehnologie Playtech - partenerul, la vremea respectivă, a operațiunilor online ale companiei din Londra. În cele din urmă, Hill a plătit 425 milioane de lire sterline pentru ca Playtech să meargă mai departe în afacere. 

Englezii au pătruns pe piața australiană

Divizia australiană a companiei engleze s-a alăturat operatorului de loterie Lottoland. Ca urmare a noului acord, Lottoland Solutions va permite clienților Hill să parieze la loteria australiană prin intermediul site-ului Williamhill.com.au.”Suntem încântați de această ofertă nouă și inovatoare”, a spus șeful departamentului de dezvoltare al companiei engleze, Oliver Scott.

Lottoland și-a lansat operațiunile în Australia în ianuarie 2016, iar compania pretinde că a acaparat deja 1% din piața de loterie a țării în valoare de 2 miliarde de dolari. Anunțul nu i-a încântat deloc pe operatorii locali australieni, care îi percep pe cei de la Lottoland ca pe un mare pericol. În momentul în care a dat drumul afacerii, Lottoland Solutions a achiziționat 7% din afacerile online de loterie ale operatorului local, Jumbo Interactive.

Foto: calvinayre.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!