William Hill, implicată într-un scandal de fraudă în Scoția

Gigantul William Hill a plătit unei autorități locale 500.000 de lire sterline după ce un fost angajat al unei case de pariuri a fost condamnat pentru fraudă. Mark Conway a fost condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare în august anul trecut de către Înalta Curte din Glasgow. Bărbatul a recunoscut căa fraudat Consiliul Local din Dundee cu peste 1 milion de lire sterline într-o scehmă elaborată pe achiziții. 

În timpul audierilor, acesta a recunoscut că, folosindu-și abilitățile IT, a redirecționat plăți către propriile conturi în perioada august 2009 - august 2016. În urma anchete unei comisii de control, a fost raportat că un operator de jocuri de noroc făcuse o încasare a unei sume de bani destinată bugetului autorității locale. Detalii cu privire la suma de șase cifre de la William Hill nu au fost dezvăluite. Cu toate că legislația privind libertatea de informare prevede acest lucru, operatorul a refuzat să facă alte comentarii. 

Gamble Aware a dezvăluit că bărbatul în cauză este o persoană cu probleme legate de dependență și că șefii săi ar fi trebuit să se alarmeze în momentul în care au văzut cheltuielile lui Conway. Un purtător de cuvânt a spus: "Companiile de jocuri de noroc ar trebui să caute mereu indicii că angajații și clienții lor se confruntă cu probleme legate de jocurile lor de noroc. În acest caz, un semnal evident erau aceste cheltuielile neobișnuite. Asta sugerează lucruri foarte clare despre persoana respectivă. Este dezamăgitor să vezi că în astfel de cazuri cei care ar trebui să reacționeze nu o fac și, mai mult, nu fac cercetări corespunzătoare”, a declarat un responsabil al Gamble Aware. 

Comisia pentru jocuri de noroc a declarat că nu se poate comenta această chestiune, datorită rolului său în politica de reglementare a acestei activități. Un specialist în cadrul Consiliului local din Dundee (foto: e-architect.co.uk) e de părere, însă, că William Hill nu ar trebui să scape atât de ușor în acest dosar de fraudă, fie și prin intermediul unui fost angajat. 

"Este clar că Mark Conway este principalul vinovat în acest caz. Însă este un eșec general - din partea băncilor, a comisiei de jocuri de noroc, a celor de la William Hill și a consiliului local. Și este important să învățăm din astfel de lecții. Pe de altă parte, nu sunt convins că cei din cosiliul local ar trebui să le permită celor de la William Hill (foto: shropshirestar.com) să-și elibere conștiința doar plătind acești bani”, spune Richard McCready.

”Sunt sigur că industria jocurilor de noroc va spune că va găsi întotdeauna utilizatorii problematici, dar este evident că în acest caz nu au făcut-o. William Hill este o companie renumită de stradă și nu te-ai aștepta la așa ceva din partea lor. Această fraudă a fost descoperită, într-o anumită măsură, din întâmplare. Dacă nu ar fi fost descoperită, Conway ar fi putut să cheltuiască bani în continuare prin intermediul William Hill”, a încheiat consilierul local din Dundee. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!