West Ham a intrat în ”era” Moyes! Slaven Bilic a fost demis după doi ani

West Ham a bătut doar pe Swansea și Huddersfield în primele 11 etape de campionat, iar șefii ”ciocănarilor” au decis că e momentul unui șoc la echipă. Așa că lui Slaven Bilic i s-a arătat ușa! Ultima umilință de pe propriul teren (1-4 cu Liverpool) a fost picătura care a umplut paharul. Croatul l-a înlocuit pe Sam Allardyce în iunie 2015 şi a ajuns cu West Ham pe locul şapte în primul său sezon ca manager al echipei din Londra. Acum, însă, nu s-a mai putut.

"West Ham confirmă că Slaven Bilic şi-a încheiat contractul cu echipa noastră. Credem că este necesară o schimbare pentru ca echipa să avanseze într-un mod pozitiv şi în concordanţă cu ambiţia noastră. Suntem în căutarea unui nou manager care să preia aceste responsabilități”, au postat șefii lui West Ham pe site-ul grupării. 

S-au mișcat repede și astăzi David Moyes (foto: whufc.com) a fost ”uns” ca principal. Fost manager la Everton, Manchester United și Sunderland, Moyes trebuie să tragă în sus echipa foaret repede - West Ham e pe locul 18, cu 9 puncte, cu unul mai mult decât următoarea clasată (Swansea) și la cinci distanță de ultimul loc ocupat de Crystal Palace. 

"Întotdeauna am spus că vreau să mă întorc pe banca unui club important. Dacă apare oportunitatea potrivită, nu mă voi da la o parte. Sunt interesat să lucrez la West Ham", spunea, duminică, David Moyes. Fost jucător la West Ham, Bilic a fost tot timpul sub presiune în acest sezon. Deși a reușit să o bată pe Tottenham în Cupa Ligii și să facă egal cu Crystal Palace, croatul a intrat definitiv în dizgrația șefilor echipei după umilința din ultima etapă cu echipa lui Jurgen Klopp. Asistenţii croatului, Nikola Jurcevic, Edin Terzic, Julian Dicks şi Miljenko Rak au părăsit şi ei clubul, pentru că David Moyes a venit cu echipa sa. 

Moyes (foto: whufc.com) - antrenorul care a încercat, fără succes, să-l înlocuiască cu succes pe Sir Alex Ferguson la Man United -  a semnat un contract valabil până la sfârșitul sezonului cu posibilitatea prelungirii acestuia în cazul în care lucrurile vor merge bine. În ultima vreme, scoțianului nu i-a mers însă deloc bine - la Everton nu a rupt gura târgului, pe ”Old Trafford” a devenit repede inamicul numărul 1 al fanilor, iar pe Sunderland nu a putut-o salva sezonul trecut de la retrogradare. El va avea parte acum de două săptămâni pentru a-și impune, măcar în parte, ideile înainte de reluarea campionatului din Premier League. 

El va avea acum cea mai bună parte din două săptămâni pentru a pregăti West Ham pentru primul său meci care se ocupă, cu o excursie la Watford, după pauza internațională. Va debuta pe banca lui West Ham pe 19 noiembrie, într-un meci dificil - în deplasare cu Watford, echipă aflată pe locul 9 în clasament, la doar patru puncte în spatele ”greilor” Arsenal și Liverpool. 

Sunt unii, însă, în Premier League care pleacă de bună voie. Cu o zi înainte ca Moyes să semneze cu West Ham, Claude Makelele (foto: as-eupen.be) a refuzat să mai fie secundul lui Paul Clement la Swansea și a ales să plece în Belgia. Fostul internațional francez o va antrena pe Eupen, formație aflată pe ultimul loc în Pro League. Pentru Makelele, Eupen este a doua echipă din caroeră unde va fi antrenor principal, după Bastia în 2014. 

Fost mijlocaş la Real Madrid şi Chelsea, Makelele s-a alăturat echipei Swansea în calitate de secund al lui Paul Clement în ianuarie şi a pus umărul sezonul trecut la salvarea echipei de la retrogradare. Acum, are de făcut același lucru cu Eupen. În vârstă de 44 de ani, Makelele îl înlocuiește pe banca belgienilor pe Jordi Condom și, la prima vedere, pare a avea o misiune imposibilă. Eupen nu a jucat strălucit nici sezonul trecut -  a terminat sezonul regulat pe 13, la 7 puncte distanță de ultimul loc. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!