Wawrinka s-a băgat la Djok! L-a bătut pe Djokovic în finala de la US Open după 4 ore infernale!

Numărul 1 mondial, Novak Djokovic a capotat în finala de la US Open în faţa unui Wawrinka mai hotărât ca oricând. Elveţianul a câştigat în patru seturi, 6-7 (1/7), 6-4, 7-5, 6-3, şi după aproape 4 ore în care a tras de el la fiecare minge. A fost al treilea titlu de Grand Slam din palmares pentru Wawrinka, după victoriile de la Australian Open, în 2014, şi Roland Garros, anul trecut. 

În vârstă de 31 de ani, Wawrinka a ajuns la 15 titluri câştigate până acum în carieră, dar acesta e cu siguranţă cel mai strălucitor, în condiţiile în care elveţianul a salvat o minge de meci în faţa britanicului Daniel Evans în optimi. A trecut, însă, în cele din urmă de jucătorul britanic în cinci seturi, 4-6, 6-3, 6-7, 7-6, 6-2. 

Numarul 3 mondial, Stanislas Wawrinka s-a impus în faţa lui Nole Djokovic printr-o apărare de fier, prin riscurile pe care şi le-a asumat (46 de lovituri directe câştigătoare), dar şi prin hotărârea sa - 6 mingi transformate din 10 oportunităţi, faţă de 3 din 17 pentru Djokovic! Accidentat la piciorul drept, Djokovic nu i-a mai făcut faţă lui Wawrinka şi a cedat la a doua minge de meci, comiţând a 46-a greşeala neforţată în meci. Wawrinka a dezvăluit că nu s-a gândit niciun moment că ar putea câştiga la US Open. 

Obiectivul meu este să fac tot posibilul să fiu cât pot de bun. Nu mi-am propus vreodată să câştig un Grand Slam, ci doar să dau totul. Am jucat mai bine de la un meci la altul. E uimitor. Nu am venit aici cu obiectivul de a câştiga turneul, ci doar cu gândul de a câştiga fiecare partidă. Am jucat foarte mult la acest turneu, sunt complet epuizat, dar fericit. A fost o noapte fantastică!,

---a spus Wawrinka

Pentru Djokovic înfrângerea e şi mai dureroasă, în condiţiile în care a avut viaţa uşoară până în finală. Sârbul a beneficiat de forfait-uri sau abandonuri în trei dintre tururile anterioare. Wawrinka nu are decât patru victorii în 23 de confruntări directe cu Djokovic, care a câştigat anul acesta la Australian Open şi Roland Garros. 

Felicitări, Stan, astăzi ai meritat pe deplin să câştigi.  Ai fost jucătorul mai curajos în momentele decisive şi meriţi din plin acest titlu!,

---a declarat Djokovic după finala pierdută la US Open

 

Foto: usatoday.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi