Votați cel mai bun fotbalist din Liga I! Alibec, Budescu și Nemec, printre nominalizați

Cine a fost cel mai bun fotbalist român din Liga I în sezonul 2016-2017? Dar cel mai bun fotbalist străin? Hai să alcătuim două topuri corecte și avizate, pentru că (nu-i așa?) pariorii se pricep cel mai bine la fotbal.

Am ales câte zece nume pentru fiecare categorie. Poate că ar fi meritat și alții să fie nominalizați, dar am preferat să ne limităm la cei care au șanse reale de a fi aleși cei mai buni. 

Nominalizări Top 10 fotbaliști români

Florinel Coman (Viitorul) – Un tânăr foarte talentat. A contribuit la câștigarea titlului cu pase de gol și goluri importante, precum cel din meciul de la Craiova, din penultima etapă a play-off-ului.

Denis Alibec (Astra/FCSB) – Este cel mai bun atacant român din campionatul intern. S-a integrat instant la FCSB după transferul de la Astra, câștigând titlul de golgehter al play-off-ului.

Constantin Budescu (Astra) – Transferat între timp la FCSB, Budescu a fost cel mai bun jucător al echipei antrenate de Marius Șumudică. Are 7 goluri și 12 pase decisive în 2017. 

Sergiu Hanca (Dinamo) – A avut evoluții foarte bune în special după venirea lui Cosmin Contra. Urcat în linia de mijloc, a devenit cel mai bun pasator din Liga I, apărând în același timp foarte bine și la finalizare.

Florin Niță (FCSB) – A fost eroic în multe meciuri în poarta „roș-albaștrilor”, dar nu a putut câștiga campionatul de unul singur. A avut o singură sincopă, în acel 1-3 de la Ovidiu, din play-off.

Romario Benzar (Viitorul) – Evoluțiile din acest sezon l-au transformat în titular de drept nu numai la echipa de club, dar și la echipa națională. Este un jucător constant și riguros.

Ciprian Deac (CFR Cluj) – A avut nevoie de ceva timp să își revină din punct  de vedere fizic după întoarcerea în țară. A atins vârful de formă în play-off, când a înscris goluri spectaculoase, fiind locomotiva CFR-ului.

Alexandru Băluță (CS U Craiova) – A crescut de la meci la meci, punându-și în valoare tehnica și viteza. Ce-i drept, nici nu a simțit presiunea unei mediatizări excesive, așa cum a fost cazul lui Andrei Ivan.

Bogdan Țîru (Viitorul) – A dat stabilitate apărării Viitorului, reluându-și progresul în care se afla înainte să se accidenteze grav la un meci al naționalei de tineret. Are fizic bun, plasament și este decis în intervenții.

Cristian Bud (CFR Cluj) – A terminat pe locul secund în clasamentul golgetherilor, grație reușitelor din sezonul regular. În play-off, nu s-a mai regăsit.

Nominalizări Top 10 fotbaliști străini

Adam Nemec (Dinamo) – Nemec l-a făcut uitat foarte repede pe Harlem Gnohere, devenind cel mai bun marcator al „câinilor”. Slovacul este un atacant de careu excelent.

Harlem Gnohere (Dinamo/FCSB) – A jucat bine pentru Dinamo în primele etape ale sezonului și a fost de multe ori salvator pentru FCSB, din postură de rezervă, în play-off. Fără îndoială, este unul dintre cei mai buni străini din Liga I.

Marko Momcilovic (FCSB) – Cifrele oferite de firmele de monitorizare spun că este cel mai bun fundaș stânga din România. Nu a fost spectaculos, dar și-a făcut datoria.

Hristo Zlatinski (CS U Craiova) – Fără să aibă forță și tehnică peste media campionatului, a dominat mijlocul terenului prin determinare și inteligență în joc.

Lukasz Bole (CSM Poli Iași) – Singurul fotbalist maghiar din Liga I a atras atenția cluburilor mari prin incisivitatea sa. A furnizat multe pase utile pentru atacanți.

Antun Palic (Dinamo) – Nu a mai fost coordonatorul strălucitor din perioada în care Dinamo era antrenată de Mircea Rednic, dar a rămas un mijlocaș peste media campionatului, prin pasele filtrante și prin capacitatea de a verticaliza.

Eric de Oliveira (Gaz Metan Mediaș) – Este cel mai bun coordonator de joc stranier din Liga I. Ține extraordinar de minge și dă pase de geniu. Dacă putea să și alerge, era mijlocașul perfect.

Felipe Nascimento (CFR Cluj) – Mijlocașul central al CFR-ului a fost unul dintre cei mai constanți jucători din Liga I. Nu a ieșit în evidență cu execuții fenomenale, dar a fost util pentru echipă. 

Azer Busuladzic (Dinamo) – Și-a făcut datoria ca mijlocaș defensiv. Este un fotbalist care evoluează cu determinare, indiferent de miză.

Junior Morais (Astra, transferat la FCSB) – A fost unul dintre cei mai siguri fundași stânga din Liga I. Combină forța cu viteza. Are „vână” și șut puternic. 

Topurile noastre:

Români

  1. Alibec
  2. Hanca
  3. Budescu
  4. Deac
  5. Benzar

Străini

  1. Nemec
  2. Momcilovic
  3. Felipe Nascimento
  4. Junior Morais
  5. Bole

Așteptăm propunerile voastre la comentariile acestui articol.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!