Vlad Darie a scris istorie la turneul de poker de la Cannes! Învingător surpriză la Iaşi

Vlad Darie (Satu Mare) a fost la un pas să se impună la WSOP Cannes. Românul a fost învins în heads-up de francezul Didier Luel, dar şi-a asigurat un premiu consistent: 82.450 de euro.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI COMPETIŢII!

Considerat de mulţi specialişti cel mai în formă jucător român de poker al momentului, Darie a avut un nou run incredibil la turneul jucat la Le Croisette Casino Barrière între 16 şi 24 aprilie. Un field puternic, de 509 participanţi (fiecare a plătit un buy-in de €1500 pentru a intra în concurs), stătea între sătmărean şi masa finală. Extrem de agresiv, Vlad şi-a construit rapid un stack respectabil, reuşind să ia valoare din aproape orice pot şi punând presiune constant pe adversari. 

Drept urmare, odată ajuns la masa finală, românul se putea lăuda cu al doilea stack din competiţie: 3.060.000 de fise. În ultimii nouă, el şi-a consolidat statutul de favorit, astfel că experţii care îl vedeau pe "podium" nu s-au înşelat. 

În heads-up, Darie a plecat cu un edge important împotriva francezului Didier Luel, şi raportul stack-urilor permiţându-i reprezentantului nostru să spere la primul inel de aur din circuitul World Series of Poker (2 la 1 în favoarea lui Vlad a fost raportul de jetoane, când în competiţie au mai rămas doar doi jucători: 9.780.000 chipuri vs 5.485.000 chipuri).

Deşi şi-a etalat jocul obişnuit, în heads-up românul a fost urmărit de ghinion. El putea închide ostilităţile de mai multe ori, însă a pierdut mai multe poturi mari în care s-a ajuns la all-in pre-flop, iar situaţia era una de "flip coin": A treflă - 8 treflă (Vlad) vs Q cupă - J romb (Luel), A cupă - 10 cupă (Vlad) vs 6 cupă - 6 romb (Luel). 

La un moment dat, Darie a rămas în faţă cu doar 10 big blinduri, dar prin dublări succesive a reechilibrat balanţa. Mâna finală a fost una în care sătmăreanul şi-a citit greşit adversarul, fiind convins că acesta bluffează. Concret, cu Q-5 offsuited, românul a făcut open-limp din button, iar Luel a mărit până la 900.000 de fise. Crezând că oponentul vrea să fure, Vlad a mizat pe un four bet, shovând all-in. Din păcate pentru el, sportivul din Hexagon avea J-J şi a dat un flat call, iar pe flop i-a venit un set care a năruit visul lui Vlad de a se impune. 

Învingătorul, Didier Luel, este un sportiv fără mari performanţe, de aproximativ doi ani el cochetând cu pokerul la nivel semi-profesionist. El câştigase până acum doar $2,976 din poker, astfel că victoria lui e o uriaşă surpriză.

De partea cealaltă, Vlad Darie a confirmat că se află într-o perioadă de graţie. 2016 a fost un an perfect pentru el: în primăvară, Vlad a intrat în istorie după ce a câştigat masa finală a Main Eventului World Poker Tour Vienna. Graţie acelui succes, Vlad a devenit primul român care a câştigat un turneu din circuitul World Poker Tour (WPT) - foto jos -. El s-a ales atunci cu un cec de 157.000 euro, după ce l-a învins în heads-up pe Zoltan Gal. Apoi, spre finalul anului, Darie se alegea cu un premiu de €90.602, după ce câştiga €1,100 No Limit Hold'em - Main Event (Namur, Belgia). 


Darie este al 5-lea jucător din România în ceea ce priveşte premiile obţinute la concursuri live, adunând în întreaga carieră $945.591. Declarat jucătorul român al anului 2013, Darie a câştigat primul său turneu în urmă cu trei ani (PokerFest Mamaia). De atunci, bugetul său a cunoscut succes după succes, transformând pokerul într-un job extrem de profitabil.

Victorie neaşteptată la Iaşi

De menţionat că finalul săptămânii precedente a fost unul plin de poker şi pe plaiuri mioritice. Marius Munteanu (foto sus) a devenit duminică noul campion PokerFest Iaşi, după ce a dominat turneul de o manieră categorică. 

Calificat online dintr-un satelit pe Unibet Poker, Marius s-a impus în turneul ce a adunat la start 193 de jucători de certă valoare. 

În vârstă de 21 de ani, Munteanu e student la Facultatea de Inginerie Electrică şi joacă poker constant doar de câţiva ani. Acest rezultat reprezintă prima lui performanţă notabilă live şi ea e cu atât mai surprinzător cu cât la masa finală s-au aflat doi jucători cotaţi cu şanse mult mai mari la câştigarea competiţiei: Tudor Purice şi Marius Iftimia.  

Graţie performanţei sale, Munteanu a fost recompensat cu un cec de 13.257 euro, o sumă imensă având în vedere că se calificase dintr-un satelit de pe Unibet. 

sursă foto: ro.pokernews.com; pokerfest.ro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!