Viitorul sună bine! România U21 se pregăteşte de Euro după o "secetă" de 20 de ani! (VIDEO)

După victoria thriller din Portugalia, jucătorii lui Mirel Rădoi au făcut pasul decisiv către Europeanul U21 din 2019. Pe stadionul din Ovidiu, devenit "casa" naţionalei Under 21, "tricolorii mici" au făcut un joc excelent şi cu Bosnia Herţegovina şi au bifat victoria care le asigură calificarea în proporţie de 90% la turneul final european de anul viitor. De 20 de ani nu a mai ajuns naţionala noastră U21 la Europeanul din Italia. 

Ai noştri aveau nevoie de un egal cu Bosnia, dar până la urmă au ieşit trei puncte mari cât China. Jucătorii lui Rădoi au deschis scorul după un sfert de oră - Ianis Hagi a centrat excelent, iar atacantul danezilor de la Esbjerg - Adrian Petre (foto: efb.dk) l-a învins pe portarul Trkulja cu o execuţie de mare fotbalist. 

Vezi AICI cele mai importante faze din meciul de la Ovidiu. 

Românii nu au renunţat la atacuri după golul lui Petre - Florinel Coman şi-a încercat şi el şansa la patru minute distanţă, dar jucătorul lui FCSB i-a pus în pericol pe spectatorii din spatele porţii oaspeţilor. După pauză tot gazdele au impus ritmul jocului, iar Ianis Hagi a fost foarte aproape să facă 2-0 în minutul 48. Apoi Dennis Man a creat panică în preajma careului oaspeţilor, dar portarul bosniac s-a întins ca un arc şi a respins în corner mingea trimisă de jucătorul lui FCSB.

Până la urmă, de golul doi s-a lipit Ianis Hagi (captură foto: ProX). În minutul 70, căpitanul Viitorului a executat magistral o lovitură de colţ şi mingea s-a dus direct în poarta oaspeţilor! Gol antologic reuşit de Ianis, care a adus aminte de execuţiile de geniu ale celebrului său tată! 

Ianis Hagi: "Din prima repriză m-am gândit să dau la poartă din corner, dar am așteptat vântul. În repriza secundă am știut că vântul e de partea mea. Mi-a ieșit și la antrenament, dar e o chestiune de instinct și de inspirație. Mi-am ascultat instinctul". 

Ianis a apăsat pedala de acceleraţie şi a încercat să bifeze dubla - a fost foarte aproape de 3-0 în minutul 76, la cea mai mare ocazie de gol a României. Singur cu portarul, Hagi junior a trimis mingea pe lângă. S-a terminat 2-0 şi jucătorii naţionalei României U21 îşi pot face deja planurile pentru Euro 2019. 

Inspiraţia lui Rădoi

Fără Nedelcu, Nedelcearu şi Andrei Ivan (suspendaţi), selecţionerul Mirel Rădoi (foto: frf.ro) a fost nevoit să improvizeze în formula de start, dar a ales foarte bine. L-a preferat pe Oaidă din primul minut, în locul lui Moruţan, iar jucătorul lui FC Botoşani s-a achitat bine de sarcini la mijlocul terenului - unde ar fi trebuit să joace Nedelcu. Dar cea mai inspirată mutare a fost înlocuirea lui Ivan cu Andrei Petre - care s-a şi lipit de gol. 

Adrian Petre: "E un sentiment foarte plăcut, pentru că am reușit să câștigăm acest meci important. Știam că e șansa noastră de a merge la Euro. Mai avem două meciuri, nu tratăm pe niciunul cu superficialitate şi nu ne gândim deja la calificare. Publicul a fost al 12-lea jucător, suntem onorați să jucăm aici. Ianis e un jucător de calitate, ne înțelegem foarte bine".

Mirel Rădoi: "Felicitările le merită jucătorii. Toată munca depusă până acum e doar meritul lor. Pare ușor și rezultatul și jocul, din afara terenului. De pe teren se trăiește mult mai intens. Dar asta să fie ultima noastră problemă. Să ne facem noi probleme pentru emoțiile de pe bancă. Mă bucur pentru Ianis, dar mă bucur pentru toți jucătorii". 

Nu trebuie uitată, însă, evoluţia incredibilă a portarului Ionuț Andrei Radu (foto: sport.ro) în victoria din Portugalia, meci pe care jucătorii noştri l-au terminat în 9 jucători. Tânărul portar al lui Genoa a apărat un penalty în minutul 9 al prelungirilor, paradă ce a consfinţit victoria României cu 2-1.

Trupa lui Rădoi mai are de jucat în aceste preliminarii cu Țara Galilor (12 octombrie) și Liechtenstein (16 octombrie) - ambele partide pe propriul teren. În grupa României s-au mai jucat astăzi partidele Elveţia vs Liechtenstein (3-0) şi Ţara Galilor vs Portugalia (0-2). Deşi portughezii au câştigat şi ei trei puncte în seara asta, România va urca pe primul loc în clasamentul grupei, cu 18 puncte.

Clasament Grupa 8, preliminarii CE 2019 - Under 21: 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!