Viitorul, mult mai serioasă decât FCSB

Viitorul a arătat aseară ca o echipă de fotbal în adevăratul sens al cuvântului, bine proporționată pe compartimente, o echipă care știe să se și apere, și să atace, și să joace pe contre, cu fotbaliști care muncesc din minutul 1 până la final, se bat pentru orice minge, pe care mai știu s-o și manevreze când o au la picior.

Ce are Viitorul și nu are FCSB? Tocmai această seriozitate și rigurozitate în joc. La FCSB, caterinca permanentă a patronului parcă e continuată și pe teren de unii jucători: Alibec e preocupat mai mult de arbitraj decât de propriul joc, Gnohere vrea mai degrabă să păcălească decât să reușească prin forțele proprii.

La Viitorul, toți fotbaliștii respectă fotbalul și fac tot ce e omenește posibil pentru a câștiga prin forțele proprii. Până și șmecherașul Țucudean e complet schimbat, joacă pentru echipă, recuperează, aleargă mult.

Continuând comparația, Viitorul e acoperită în toate compartimentele, pe când FCSB nu a reușit să aducă un fundaș valoros care să-i concureze pe Bălașa și Larie.

Jucătorii lui Hagi își cumosc foarte bine fișa postului, știu ce au de făcut pe teren, la FCSB se improvizaeză în continuare, cu Enache fundaș dreapta – un fotbalist care nu știe să se apere - și cu Junior Morais la închidere, acolo unde mai trebuie, măcar din când în când, să mai și verticalizezi, nu numiai să recuperezi.

S-a văzut și în cele două meciuri de marți și miercuri de ce Viitorul i-a suflat titlul FCSB-ului. E echipa mai pozitivă, cu foame mai mare de fotbal. Fotbaliștii lui Dică parcă ar vrea să le pice golurile din cer numai pentru că ei sunt vedete și câștigă bani mulți.

Îmi place mult fotbalul Viitorului și sper să spun același lucru peste o săptămână și despre fotbalul fecesebiștilor.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!