Viitorul lor e în străinătate. Gică Hagi și Ianis pleacă la finalul sezonului

După o carieră de Aur la națională, Gică Hagi a ales să continue în fotbal cu Academia sa de la Ovidiu. Și a avut același succes și din această postură, totul culminând cu titlul de campioană câștigat de Viitorul în Liga 1 Betano. Ca să nu mai vorbim de faptul că gruparea constănțeană a scos talente pe bandă rulantă, care i-au adus bani frumoși ”Regelui”. Acum, că a reușit și ca manager, Hagi a hotărât să plece la vară și caută înlocuitorul ideal pe banca Viitorului, scrie prosport.ro. Iar managerul general al clubului,Cristian Bivolaru a dezvăluit trei nume pe care Hagi (foto: sportpictures.eu) le are în vedere - Costel Gâlcă, Flavius Stoican și Jerry Gane. 

"Sunt mulți antrenori pe care Gică îi apreciază. Gâlcă e unul dintre ei, mai e chiar și Flavius Stoican. Dică e un antrenor pe care Gică îl apreciază, dar e greu să vii după Steaua și să-l iei. Gică este legat de Școala de Fotbal a Barcelonei și are pusă la punct filosofia tehnico-tactică pe modelul respecti. Deci și un antrenor străin este luat în calcul", a declarat Bivolaru într-o intervenție la DigiSport. 

Se pare că dorința lui Hagi de a pleca este legată de intenția de a reuși ca antrenor și într-un campionat din străinătate. "Este, în primul rând, dorinţa lui de a face performanţă şi la alt nivel. Discut cu el şi de fiecare dată o spune, se simte foarte pregătit, se simte capabil să lucreze şi cu echipe importante. Dacă pleacă, pleacă la o echipă cu un proiect pe termen lung, care poate face performanţă..Fie ea echipă de club sau echipă naţională", a mai spus Bivolaru.

Odată cu Hagi, de la Viitorul ar putea pleca la finalul acestui sezon și fiul său. ”Repatriat” de la Fiorentina, unde a fost marginalizat pe bancă, Ianis (foto: sportpictures.eu) putea ajunge iarna asta la Grasshoper Zurich. Elvețienii au făcut o ofertă de împrumut Fiorentinei, dar italienii au refuzat afacerea. Răscumpărat de la gruparea din Serie A pentru 2 milioane de euro și 30% dintr-un eventual transfer, Ianis se pregătește pentru o nouă provocare odată cu finalul acestui sezon. 

”Ne putem trezi cu o ofertă foarte interesantă pentru el în vara asta. Eu cred că va pleca pe o sumă mult mai importantă acum. Gică a fost un pic surprins când eu i-am spus că decizia lui e cea corectă (nn - de a-l readuce la Viitorul). Mi-a spus că el nu s-a gândit doar la acest aspect şi a văzut potenţialul unui nou business, foarte bun", a mai dezvăluit oficialul clubului constănțean.

Vântul schimbărilor se simte, încă de pe acum, și la FCSB. Gigi Becali a luat deja decizia de a se despărți de alți doi jucători la vară. Ionuț Larie și Ovidiu Popescu (foto: sportpictures.eu) sunt fotbaliști pe care Becali nu-i mai dorește la echipă. De altfel, cei doi au fost criticați dur de latifundiarul din Pipera după rușinea cu Hermannstadt din Cupă, dar și după meciul de campionat cu Sepsi. 
  
"Gigi n-a avut pe cine să dea vina, așa că a luat problema în mâini și și-a reparat greșelile. El i-a făcut 16.000 de euro pe lună lui Enache, el i-a dublat salariul lui Ovidiu Popescu până la 12.500, el a insistat pentru un Larie care a ajutat Viitorul să ia titlul sezonul trecut și care a venit aici cu 10.000 de euro pe lună. S-a enervat și și-a vărsat nervii pe jucători..", a declarat pentru Prosport o sursă din cadrul clubului. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!