Vezi ce eveniment sportiv a golit buzunarele agențiilor de pariuri britanice mai mult decât titlul câștigat de Leicester!

Sunt mulți cei care spun că titlul câștigat de Leicester în acest sezon din Premier League este una din cele mai mari surprize din istoria fotbalului și a sportului în general, iar casele de pariuri au avut cel mai mult de suferit, ele trebuind să plătească câștiguri enorme celor care au pariat pe un astfel de succes.

Cu prima parte a afirmației sunt de acord, dar cu a doua nu prea. Este adevărat că sunt pariori care au mizat pe un titlu câștigat de Leicester la o cotă de 5,000, dar vorbim de foarte puține cazuri, plus că majoritatea au pariat sume mici. Pe de altă parte sunt foarte mulți cei care au pariat sume mult mai mari de bani pe un succes al unor echipe precum Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Liverpool sau Tottenham, pariuri care desigur au fost pierzătoare. Ca să nu mai spun de toate pariurile plasate pe meciuri din Premier League de-a lungul sezonului, unde au avut loc cele mai multe surprize din ultimii ani, lucru care cu siguranță a avantajat agențiile de pariuri. 

pierderi.jpg

The Guardian ne anunță că William Hill a plătit 3 milioane de lire celor care au pariat că Leicester va ieși campioană, dar a și câștigat destui bani de la cei care au mers pe mâna favoriților. Cei de la Ladbrokes au dat și ei în urmă cu câteva zile un comunicat de presă prin care au anunțat că pierderile sunt și în cazul lor tot de aproximativ 3 milioane de lire.

Agențiile de pariuri au în schimb probleme mult mai mari atunci când câștigă aproape toți favoriții, iar de aceea în sportul britanic a avut loc în urmă cu o lună un eveniment care chiar a produs pagube serioase acestora. Este vorba de ”Cheltenham Festival”, o competiție în cadrul căreia au avut loc 28 de curse de cai pe durata a patru zile.

Dintr-un alt articol al celor de la The Guardian aflăm că din cele 28 de curse, nouă au fost câștigate de către favoriți, și în majoritatea celorlalte curse s-au impus concurenți care porneau cu șansa a doua sau a treia. Deși nu este precizat exact cât a pierdut fiecare agenție de pariuri în parte, se pare că pierderile totale ale principalilor operatori britanici sunt de 60 de milioane de lire. 

Aici trebuie făcută o precizare importantă. Mai sus am vorbit de banii plătiți către cei care au pariat pe Leicester, dar nu știm câți bani au făcut agențiile de pe urma celor care au mizat pe favoriți. Deci WilliamHill și Ladbrokes nu au dat câte 3 milioane pe minus, pentru că ei au recuperat o parte din pierderi prin intermediul altor pariuri plasate pe același eveniment. În schimb, în cazul festivalului de la Cheltenham, vorbim de pierderi totale de 60 de milioane, adică de diferența dintre plăți și profit.

Descoperă casa de pariuri online numărul 1 licenţiată în România

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi