Vezi cât investeşte Anglia în fotbalul amator! Pe când şi în România o asemena preocupare pentru acest sector?

Fotbalul englez este poate cel mai puternic din lume şi asta se datorează investiţiilor şi preocupării continue a autorităţilor chiar şi pentru sectoarele neglijate în România de exemplu. În următorii patru ani, Federaţie Engleză de Fotbal urmează să investească 260 milioane de lire sterline în fotbalul amator. Suma este impresionantă, însă programele în acest sens vor continua şi pe viitor.

Măsura face parte dintr-un program de dezvoltare al federaţiei ce vizează fotbalul amator din Anglia, inclusiv cel feminin şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Se vor face investiţii în infrastructură şi facilităţi, antrenorat, arbitraj şi noi programe de dezvoltare. O parte din sumă va veni însă în urma economiilor făcute de pe urma concedierilor care se anunţă la Federaţie Engleză de Fotbal, care este într-un amplu proces de reorganizare.

Fotbalul la nivel local se confruntă cu unele probleme, atât în ​​ceea ce privește facilităţile și partea de antrenorat. Astăzi am stabilit să abordăm cu cap acest subiect. Am identificat patru zone cheie în care ne-am angajat să investim 260 milioane de lire sterline în următorii patru ani - facilități, antrenorat, participarea și dezvoltarea forței de muncă în fotbal. Obiectivele noastre sunt ambițioase, dar realizabile.Martin Glenn, noul Director executiv al FA

Pariază acum live pe meciurile din Premier League!

Guvernul englez este şi el partener în acest proiect şi vor fi create 30 de centre noi în patru zone cheie identificate: Sheffield, Liverpool, Manchester şi Birmingham. Se vor construi terenuri cu iarbă naturală şi artificială la care va avea acces gratuit întreaga comunitate. Scopul este împingerea copiilor către activităţile sportive şi identificarea de noi talente pe teritoriul Angliei.

Se pune accent pe pregătirea copiilor şi totul vine din dorinţa federaţiei de a creşte numărul jucătorilor autohtoni de valoare din Premier League. În prima etapă a noului sezon de Premier League doar 73 de jucători din totalul celor 220 de titulari au fost englezi. Acest aspect îl îngrijorează pe preşedintele federaţiei Martin Glenn, care a declarat că jucătorii englezii din Premier League sunt “o specie pe cale de dispariţie”.

Se observă aşadar o analiză realistă a forului de conducere din fotbalul englez, care nu ezită să ia măsuri urgente. Eşti de acord cu mine că aceeaşi problemă o întâmpină şi fotbalul din România? Numărul jucătorilor străini din campionatul nostru este imens, iar forurile de conducere din ţara noastră trebuie să se arate mai interesate de acest aspect.

Nu este un secret faptul că facilitățile trebuie îmbunătăţite. Astăzi am stabilit în mod clar și fără echivoc modul în care putem face acest lucru. Nu ne vom limita doar la crearea de noi centre, ci vom îmbunătăţi şi ceea ce avem deja.Kelly Simmons, Director de Dezvoltare al FA.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi