Verificare cont pariuri online KYC - Obligatoriu prin lege!

ATENȚIE! Legea cere operatorilor să facă verificare cont pariuri online, numit și KYC, în termen de 30 de zile. În caz contrar, contul se va închide. Dacă aveți bani aceștia vor fi trimiși către ONJN. Sunt foarte rare cazurile acestea, de obicei insistă, vă dau email, apoi vă sună etc.

Problema este că mulți pariori sunt panicați că de mâine cineva le va fura identitatea și banii de pe card. E amuzant. Mulți vă dați datele pe la tot felul de magazine dubioase, pe la tot felul de xerox-uri etc. De ce nu vă puteți da datele și unor companii de sute de milioane de euro? Până în prezent de când joc online au fost înregistrate 0 cazuri de fraudă sau probleme cu datele personale!

Zilnic primesc mesaje pe pagina de Facebook PariuriX de la pariori speriați că sunt ”amenințați” de agenții cu închiderea contului de pariuri online dacă nu parcurg procesul de verificare cont pariuri online (KYC) în 30 de zile. Așa că m-am gândit să vin cu un articol ajutător pentru  aceștia ca să înțeleagă mai bine despre ce este vorba.

DESCOPERĂ TOP5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE!

Deschide cont acum și pariază online pe site-ul recomandat de mine!

De ce trebuie verificată identitatea?

Să o luăm pas cu pas. KYC (Know Your Customer) este un proces standard prin care operatorul vrea să afle cine este în spatele monitorului. Motive sunt multe: să nu abuzezi de bonusuri, să nu fii minor, să îți plătești taxele la stat etc. Am vorbit mai mult despre asta în articolul ”De ce să îți verifici contul de pariuri online în maxim 30 de zile, nu reiau.

Idea este că tu în 30 de zile de la înregistrare trebuie să parcurgi procesul KYC. Altfel poți să îți iei adio de la cont și de la fondurile aferente. Nu operatorii spun asta, ci statul, acolo unde și ajung banii pariorilor necooperanți. Aviz celor care se plâng că i-au furat agențiile de pariuri!


Lasă teoriile conspiraționale

Mulți se sperie de acest proces de verificare cont pariuri online de parcă ar fi vreun Bau-Bau. Dacă nu pot face rost de documentele solicitate? Dacă ajung datele mele personale la diferite campanii de publicitate? Dacă primesc plicuri acasă și află soția că joc la pariuri? Astea sunt doar câteva din întrebările pe care le primesc zilnic.

Verificarea în sine este foarte simplă. Operatorii solicită documente basic – o copie după un act de identitate, și o dovadă a adresei la care stai. În această categorie intră facturi de utilități (curent, gaze, apă etc) sau un extras de cont detaliat. Această dovadă a adresei trebuie să nu fie mai veche de 2-3 luni (în funcție de pretențiile operatorului). De asemenea, trebuie să conțină numele tău și adresa la care stai. Deci nu e așa complicat nu? Oricum îți trimite operatorul mail cu toate detaliile.

De regulă actele se trimit ori pe mail, ori se încarcă prin intermediul unui formular de pe site. Dar agenția îți trimite toate informațiile necesare printr-un mail, trebuie doar să caști bine ochii și să urmezi pas cu pas ce ți se cere.


Nu primești plicuri acasă pentru verificare cont pariuri online

Dacă din diferite motive nu vrei ca apropiații să afli că pariezi, atunci nu au cum să afle. Eu zic să nu ții astfel de secrete decât dacă ai vreo nevastă isterică sau vreo mamă comunistă. În rest e mai bine să îți cunoască hobby-urile, că dacă Doamne ferește o dai în vreo dependență la un moment dat, să aibă cine să te ajute.

Cât despre confidențialitatea documentelor, există protocoale de securitate și legi super stricte care trebuiesc respectate! Dar acum să fim sinceri. În viața de zi cu zi sunt atâtea situații în care trebuie să dai la necunoscuți copii după acte de identitate. La bancă, la agenți imobiliari, la instituții de învățământ, la locul de muncă, la închirierea unei locuințe etc.

Accesează și Școala de Pariuri Online - locul unde înveți tot ce trebuie să știi despre pariuri sportive pe internet!


Dar copii după card? E normal să ceară așa ceva?

Da, pentru că trebuie să dovedești că este al tău. Doar că în cazul acesta staff-ul agenției îți va cere să acoperi anumite cifre. Deci pentru un angajat rău-intenționat cardul tău va fi doar o bucată de carton. Dacă și așa te deranjează, să știi că există soluții. În urmă cu vreo 10 ani nu puteam depune decât cu cardul sau prin transfer bancar.

Acum ești privilegiat pentru că ai tot felul de alternative: Skrill, Neteller, Paysafecard etc. Mai nou unii operatori te lasă să depui chiar din agenții stradale. Te duci la ghișeu, dai banii ca și atunci când pui un bilet, și îi primești imediat pe contul online. Simplu, fără bătăi de cap, și fără să trebuiască să expui datele cardului. O astfel de agenție este ACEASTA – poți depune și retrage din sucursale Favbet și Smith&Smith.


La ce să fii atent când trimiți documentele pentru verificare cont pariuri online

Alți pariori se plâng că agențiile sunt prea pretențioase și le refuză documentele. Păi le refuză că mulți le trimiteți greșit. Încălcați câteva reguli super elementare și apoi vă întrebați ce au cu voi. Așa că am rugat managerii de la Unibet (vezi site-ul agenției) și Sportingbet (deschide cont) să îmi prezinte cele mai frecvente motive pentru care resping documente, ca eu la rândul meu să vi le pot prezenta vouă. Ca să nu mai aveți motive să spuneți apoi că nu ați știut.

Deschide un cont acum și pariază la operatorul la care joc și eu!

Top motive pentru respingerea actelor

  • În poză trebuie să apară toate cele 4 colțuri ale documentului. Serios, se respectă, trebuie prins tot documentul chiar dacă apare și un pic de background în poză.
  • Pozele trebuie făcute fără blitz. Reflexia acestuia poate acoperi unele date de identificare.
  • Pozele trebuie să fie clare. Dacă o poză este neclară, iar unele informații sunt greu de citit, atunci cu siguranță documentul va fi respins.
  • Cardul trebuie semnat. Dacă ți se cere o copie a acestuia, să îl semnezi întâi pe spate. Serios, pentru că altfel e doar o bucată de plastic. Chiar scrie pe el: ”NOT VALID UNLESS SIGNED”.
  • Nu acoperi date de pe documente. Îmi scria în urmă cu câteva zile un parior că i s-au respins documentele fără motiv, doar ca să aflu că omul acoperise CNP-ul de pe buletin. Alții pun degetele pe data expirării sau pe codul de jos. NU ACOPERI DATE! Cum vrei să fie acceptat documentul?!
  • Fii atent la ce ți se cere când faci verificare cont pariuri online. Credeam că le-am auzit pe toate, dar m-am înșelat. Sunt pariori care ce crezi că trimiteau la ”dovada adresei” în loc de extras de cont / factură de utilități? Poză în fața casei, cică ”aici stau”. Bravo mă, bună dovadă :) . Evident că poza era refuzată.

În final ți-am pregătit și câteva exemple - cum trebuie și cum NU trebuie să faci poză la documente!

DESCHIDE CONT ȘI JOACĂ LA CASA DE PARIURI SPORTIVE ONLINE RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM!

 

Mai ai nelămuriri? Aștept întrebările tale!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi