Verde la fantasy sports! Ultimul stat american care a legalizat pariurile pe sporturi virtuale

Americanii continuă procesul de revizuire a legislației privind jocurile de noroc și sporturile virtuale. Delaware a devenit cel de-al 14-lea stat al SUA care autorizează activitățile de fantasy sports, la fel cum s-a întâmplat și în cazul jocurilor de noroc online cu bani reali. Miercuri, Guvernatorul John Carney a semnat Legea 249, care spune că "sporturile virtuale nu mai sunt considerate jocuri de noroc"..

Legea impune operatorilor să plătească statului o taxă anuală de 50.000 de dolari, plus 15% din venitul brut obținut de pe urma activității jucătorior din Delaware. Drept urmare, de pe piața legală a fantasy sports vor dispărea micile companii, acestea urmând să fie ”înghițite” de cei doi mari jucători de pe piață - DraftKings și FanDuel.

Proiectul de lege prevede, de asemenea, că sporturile virtuale nu sunt "nu se află sub controlul sau influența concurenților", deoarece rezultatul nu depinde de un singur eveniment sportiv sau de performanța unui singur atlet. Ca urmare, activitatea de pariere pe fantasy sports nu mai constituie o ilegalitate - așa cum prevedea legea până acum legea din Statul Delaware.

DESCHIDE CONT ȘI JOACĂ ONLINE PE SITE-UL ACESTEI NOI CASE DE PARIURI

Guvernatorul John Carney a semnat Legea la aproape un an după ce Comisia de reglementare a jocurilor de noroc din Statele Unite a ordonat tuturor operatorilor de fantasy sports să blocheze jucătorii din Delaware. Noua lege va intra în vigoare după 30 de zile, operatorii având destul timp la dispoziție pentru a-și reconsidera poziția pe piață.

Operatorii de jocuri de noroc din Delaware au avut cea mai proastă lună iunie din ultimii ani - operațiunile lor combinate de cazinou și poker înregistrând o pierdere de 202 000 dolari, în scădere cu o treime față de luna iunie a anului trecut. Site-urile de poker din Statul Delaware au raportat pentru luna iunie 2017 venituri de doar 18 000 dolari, cu jumătate mai puțin decât suma încasată în 2016 în aceeași perioadă. Jocurile de masă online au cunoscut și ele o scădere, de la 827 000 dolari, la 395 000 dolari. De asemenea, veniturile la loteriile online au scăzut cu 22 de procente, ajungând la 144 500 de dolari.

(credit foto: calvinayre.com)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi