Vara recordurilor pe piața transferurilor. FCSB respectă tradiția

Cluburile din cele mai importante cinci ligi europene au cheltuit deja 3 miliarde de euro pe transferuri în această vară de mercato, iar până la finalul perioadei de transferuri se estimează că suma totală va fi de două ori mai mare decât cea înregistrată anul trecut (3,1 miliarde de euro).

 Credit foto: goal.com

Întrebat despre transferul de 222 de milioane de euro al lui Neymar, de la FC Barcelona la PSG, Jose Mourinho a răpsuns fără să stea pe gânduri: „Problema nu este că un club a plătit 222 de milioane pe Neymar, ci că fotbaliști de calitate îndoielnică sunt supraevaluați la 100, 80, 60 de milioane. Așadar, nu afacerea Neymar face rău fotbalului, ci consecințele acestei afaceri”.

Italienii de la corriere.it au dat exemplul trecerii lui Benjamin Mendy de la Monaco la Manchester City. Englezii au plătit 57,5 milioane de euro pentru fundașul cotat de transfermarkt.com la numai 13 milioane. Până acum, City a investit în transferuri 240 de milioane de euro.

Topul ligilor care au cheltuit cel mai mult pe transferuri:

1. Premier League (Anglia) – 1,05 miliarde

2. Serie A (Italia) – 703 milioane

3. Ligue 1 (Franța) – 553 de milioane

4. Bundesliga (Germania) – 470 de milioane

5. LaLiga (Spania) – 357 de milioane

Adepții teoriei că piața transferurilor va atinge 6 miliarde de euro până la data de 31 august se bazează pe două argumente principale: 

1. de obicei, cele mai multe transferuri se fac în a doua jumătate a perioadei de marcato;

2. FC Barcelona are de gând să reinvestească în transferuri banii primiți pe Neymar.

Următorul transfer de răsunet va fi cel al lui Mbappe de la Monaco la, foarte probabil, Real Madrid. Se vorbește despre o tranzacție în valoare de 180 de milioane de euro.

În Liga I s-a păstrat tradiția din ultimii ani, și anume că numai FCSB să plătească sume de transfer. În această vară, Gigi Becali a cheltuit, deocamdată, mai puțin decât vara trecută: 1.450.000 de euro pentru Budescu, Golofca și Planic. În 2016, Steaua plătea 1,5 milioane de euro doar pentru transferul lui Florin Tănase.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!