Valerii Moraru, principalul responsabil de dezastrul Rapidului. A girat împrumuturi personale la bănci cu acțiunile de la Rapid!

"Gazeta Sporturilor" a intrat în posesia unor documente care arată clar că patronul Valerii Moraru s-a folosit de clubul și numele Rapid pentru a-și plăti datoriile! Dator la una dintre băncile mari din România, Moraru a apelat la o inginerie financiară simplă. Pe 16 mai a avut loc scoaterea la vânzare a unui număr de 1.520.818 acțiuni de la SC FC Rapid SA, în contul unei datorii a lui Valerii Moraru la respectiva bancă. E vorba de un împrumut de 1.171.030 RON, adică aproximativ 260.000 de euro, pe care acționarul majoritar al Rapidului l-a făcut în nume propriu pe 21 ianuarie 2008! Atunci când nu avea nicio legătură cu clubul din Giulești. Cu alte cuvinte, Moraru n-a vrut să salveze Rapidul, așa cum a spus de multe ori, ci s-a luptat să devină un om curat, în ceea ce privește propriile datorii către bănci.

"Gazeta" mai scrie că surse apropiate grupării din Giulești susțin că Moraru nu a rambursat acel împrumut nici pană în ziua de astăzi, motiv pentru care anul acesta banca s-a îndreptat împotriva sa, prin executori judecătorești, pentru recuperarea împrumutului prin executare silită. A fost momentul în care Valerii Moraru nu a girat cu vreo proprietate sau cu un alt bun al său, ci cu acțiunile pe care le deținea la SC Fotbal Club Rapid SA!

Foto: Mediafax

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi