US Open, câştigat de Angelique Kerber - jucătoare pe care Halep a bătut-o la Montreal!

Angelique Kerber s-a încununat "regină" la US Open. Karolina Pliskova n-a mai reuşit minunea, ca în semifinala cu Serena, şi a cedat în trei seturi în faţa nemţoaicei. A doua favorită a turneului american, Kerber s-a impus cu 6-3, 4-6, 6-4 şi de luni va fi noul număr 1 mondial în clasamentul WTA. 

Kerber, care a comis mai puţine duble greşeli decât Pliskova, a avut cinci şanse de break din care a fructificat patru - două în primul set şi alte două in decisiv. La 24 de ani, Pliskova a bifat prima finală la un turneu de Grand Slam şi a urcat pe locul 6 în clasamentul WTA.

Pentru succesul de la US Open, Kerber a primit un cec în valoare de 3,5 milioane de dolari şi 2000 de puncte WTA, în timp ce Pliskova şi-a asigurat 1300 de puncte în clasamentul mondial şi 1,75 milioane de dolari. Nemţoaica a ajuns astfel la două turnee de Mare Şlam câştigate în carieră, după victoria de la Australian Open. Atunci, Kerber s-a impus tot în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-4, dar în faţa Serenei Williams. Americanca a învins-o pe Kerber anul ăsta  la Wimbledon. 

Este un sentiment incredibil. Să fiu numărul unu mondial a fost mereu un vis pentru mine. Am încercat să nu mă gândesc prea mult la acest lucru în ultimele săptămâni. Când eram copil, era cu adevărat un vis să devin numărul unu mondial. Este ceva special, este o seară pe care nu o voi uita prea curând. Să fiu a doua jucătoare germană care ocupă numărul unu mondial, după Steffi Graf, este cu adevărat un mare motiv de mândrie,

---a spus Angelique Kerber

Pentru Kerber, a fost o dublă lovitură - pe lângă victoria care a trimis-o pe primul loc în clasamentul mondial, nemţoaica şi-a luat revanşa în faţa cehoaicei care o învinsese în două seturi, 6-3, 6-1, în finala de la Cincinnati. Acum, Kerber conduce cu 4-3 în întâlnirile directe cu Pliskova. 

În ceea ce o priveşte pe Simona Halep, aceasta a rămas cu meciul frumos făcut în sferturi în faţa Serenei Williams. Pe româncă, singura jucătoare care o impresionează este Serena Williams. În drumul spre titlul de la Montreal, Halep le-a bătut pe ambele finaliste din acest an de la US Open.

Singura jucătoare de la care am avut de învăţat este Serena Williams. Am văzut la ea ce înseamnă motivaţia, spiritul de luptă şi agresivitatea.  Angelique munceşte mult şi are şansa ei, 

---a declarat Simona Halep pentru tennisworldusa.org

 

Foto: Reuters 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi