Uruguayul blochează domeniile de jocuri de noroc online!

După Brazilia, Argentina și Columbia, Uruguay s-a înscris și ea pe lista țărilor din America Latină care au în vedere blocarea operatorilor de jocuri de noroc online licențiați internațional. În această săptămână, Fernando Serra, consilier fiscal al Ministerului Economiei și Finanțelor din Uruguay, a declarat pentru El Observador că Guvernul va trece la taxarea noilor servicii digitale Netflix și Spotify. Serra a dezvăluit că Guvernul țării ”va studia posibilitatea elaborării unei legislații care să permită autorităților locale să blocheze accesul la jocurile de noroc online”. 

Declarațiile consilierului fiscal Fernando Serra au venit la doar două săptămâni după ce adjunctul Partidului Național, Jorge Gandini, a dezmințit public faptul că o echipă de fotbal din Uruguay a susținut un meci în tricouri inscripționate cu logo-ul online al Sportingbet. În Uruguay, jocurile de noroc online sunt ilegale! 

Ostilitatea tot mai mare a autorităților din Uruguay față de site-urile internaționale de jocuri de noroc online urmează anunțului făcut de Departamentul de jocuri de noroc din Columbia - care a început sa blocheze mai multe domenii online dintre cele 325 aflate pe ”lista neagră” a Ministerului de Finanțe. Președintele Coljuegos, Juan Perez Hidalgo a declarat în această săptămână că până la 80 de site-uri au solicitat acordarea de licențe locale. 

Argentina s-a implicat și ea în această acțiune, deși până acum atenția autorităților s-a îndreptat către operatorii locali. Săptămâna trecută, Procuratura Generală din Buenos Aires a ordonat suspendarea unui domeniu care aparține site-ului Miljugadas, un site online care funcționează în Provincia Misiones. Guvernul argentinian a luat, totodată, decizia înființării unei agenții federale care să supravegheze jocurile de noroc online - măsură care a declanșat un val uriaș de proteste din partea operatorilor locali, care nu vor să cedeze controlul asupra niciunei activități de jocuri de noroc din țară. 

Joacă la acest operator de jocuri de noroc online recomandat de PariuriX.com!

Alfredo Monaco, președintele Asociației Loteriilor de Stat din Argentina (ALEA) le-a amintit operatorilor că, conform Constituției, se permite delegarea puterii statului către aceste agenții federale de supraveghere, iar nerespectarea deciziilor autorităților locale va atrage după sine măsuri drastice. De asemenea, președintele ALEA a declarat că este în favoarea modernizării pieței jocurilor de noroc din țară, dar că trebuie să se țină seama și de dorința provinciilor care nu doresc acest lucru. 

În această săptămână, Fernando Serra, consilier fiscal al Ministerului Economiei și Finanțelor din Uruguay, a declarat pentru El Observador că guvernul se luptă cu taxarea noilor servicii digitale precum Netflix sau Spotify. În cadrul acestei discuții, Serra a spus că guvernul "începe să studieze posibilitatea" elaborării unei legislații care să permită autorităților locale să blocheze "semnalele jocului online".

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi