Unul din 8 tineri europeni îşi încearcă frecvent şansa la jocurile de noroc online

tineri.jpg

Jocurile de noroc online în rândul adolescenţilor de pe întregul continent devine o foarte mare preocupare de sănătate publică. Un sondaj făcut la nivel european pe elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani arată că în timp ce fumatul şi consumul de băuturi alcoolice arată semne de declin apar noi preocupări pentru tineri.

Sondajul ESPAD, realizat pe durata a patru ani, în care 96.000 de elevi (15-16) din 35 de ţări au participat arată mai multe lucruri interesante. Mă voi referi strict la jocuri de noroc şi voi enumera punctual câteva aspecte relevate de sondaj.

23% dintre băieţii intervievaţi au jucat jocuri de noroc online pe bani în ultimul an, dar şi 5% dintre fete, asta deşi în multe ţări (inclusiv în România) jocurile de noroc sunt interzise miniorilor.

Unul din opt adolescenţi (12%) au spus că au jucat jocuri de noroc în mod frecvent - de cel puţin 2-4 ori pe lună - în ultimele 12 luni.

Cele mai mari rate ale frecvenţei băieţilor - minim o treime dintre cei intervievaţi - au fost în Croaţia, Cipru, Finlanda, Grecia, Muntenegru şi Slovenia.

Rezultatele din 2016 arată că mai mult de unul din cinci băieţi (23%) au folosit internetul pentru jocuri de noroc în mod regulat (cel puţin de 4 ori în ultima săptămână). Cele mai mari rate de jocuri de noroc online regulate s-au înregistrat în Danemarca (64%), Suedia (58%), Estonia (55%), Norvegia (52%) şi Finlanda (51%).

Fetele sunt mult mai puţin interesate de gambling online, dar în Danemarca 28% dintre cele intervievate au jucat în mod regulat jocuri de noroc.

ESPAD spune că în Marea Britanie procentul adolescenţilor care joacă jocuri de noroc online a crescut de la 31% în 2007 la 44% în 2015.

Prin urmare, după campanii anti-tutun şi anti-alcool n-ar fi de mirare dacă în viitorul nu foarte îndepărtat vom avea parte la TV şi de campanii anti-jocuri de noroc.

Sursă foto: Getty Images

Descoperă agenția cu cea mai bună ofertă de pariuri LIVE!

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi