Un spectator ”cârtiță” a fost arestat la US Open pentru că transmitea date pariorilor

Un bărbat din Estonia a fost săltat săptămâna trecută direct din tribune la US Open. El a încălcat decizia de anul trecut a unui tribunal care i-a interzis să mai asiste la eveniment în următorii 20 de ani! Bărbatul face parte dintr-un grup de 20 de persoane arestate în 2016 care ar fi încercat mituirea jucătorilor pentru obținerea de profituri uriașe la pariuri. Rainer Piirimets a fost depistat în partea superioară a stadionului ”Arthur Ashe”, în timpul unui meci în care pe teren se afla nr.13 mondial, Petra Kvitova. (foto: wikipedia.org)

De ani de zile, organizatorii turneului de Grand Slam de peste Ocean colaborează cu poliția și cu Unitatea de Integritate pentru Tenis (TIU) pentru stoparea acestor activități. Transmiterea de informații despre un meci de tenis nu este ilegală, dar interferența cu o casă de pariuri în acest sens este o infracțiune gravă. 

În cazul în care un meci are o reprezentare largă pe piața pariurilor live, spectatorii de la acel eveniment pot oferi informații de ”aur” diverșilor jucători sau caselor de pariuri. Pe măsură ce urmăresc desfășurarea live a meciului, ei pot utiliza lejer dispozitivele mobile (foto: casinopedia.org) pe care le au pentru a trimite informații în timp util jucătorilor înainte ca operatorii să aibă timp să schimbe anumite cote sau evenimente. Iar cei de la celălalt capăt al firului pot câștiga sume mari la pariuri dacă acționează rapid. 

Ocazional, casele de pariuri își pot folosi propriile surse de la terenul de joc pentru obținerea de informații, dar regulamentele interzic de obicei acest lucru. De cele mai multe ori, anumite persoane sunt angajate de companiile care primesc și distribuie în timp real informațiile, peste sursele oficiale care ar trebui să facă asta. Acest lucru este ilegal sau nu în funcție de fiecare jurisdicție în parte și de modul de utilizare a datelor.

În timp ce judecarea se poate întâmpla în orice sport, este deosebit de obișnuită în rândul spectatorilor de tenis, iar în ultimii ani s-au înregistrat câteva incidente profunde. În timpul ediției 2016 a US Open, un grup de aproximativ 20 de persoane au primit interdicții pe 20 de ani de a asiat la meciuri după ce au fost acuzate de implicarea în mafia pariurilor prin transmiterea unor informații de la meciuri. Iar săptâmâna trecută, unul dintre acești bărbați a încercat vigilența oficialilor insinuându-se în tribune. A fost ”reperat” imediat și dus la secție. 

La Australian Open, în 2013, un bărbat a fost acuzat de aceeași activitate și a fost deferit justiției. Ultrior, acuzațiile au fost retrase pentru că în acel moment nu exista o legislație clară care să pedepsească astfel de comportamente la meciurile de tenis. Legea din Australia spunea la acea dată că este interzisă transmiterea de informații de la meciurile live, dar nu prevedea și măsurile de urmat în aceste cazuri și nici condamnări. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!