Un român scrie istorie în SUA! A câștigat Wynn Summer Classic, pentru un premiu uriaș

Forian Duță a cucerit America! Românul a câștigat cel mai mare premiu al carierei, $429.161, după ce s-a impus în Las Vegas, la turneul de poker Wynn Summer Classic.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Ultima lună și jumătate a fost cea mai intensă a anului pentru amatorii de poker de pe toate meridianele. Nevada s-a transformat în capitala disciplinei, la hotelul Rio ținându-se a 49-a ediție a WSOP.

Prezența românilor nu a fost la fel de impresionantă ca în alți ani, însă Florian Duță a salvat onoarea țării noastre acum, pe final. Nu la WSOP, ci la altă competiție mare, ținută tot în Las Vegas, la Wynn.

Competiția a adunat la start 2119 jucători, fiecare plătind un buy-in de $1600. S-a ajuns astfel la un fond de premiere uriaș, de 3,1 milioane, mai mult decât dublul garantat de organizatori. Cei mai buni 224 de concureni au făcut ITM-ul (au intrat în bani), însă deși fieldul a fost unul deosebit de puternic, la final un român s-a încoronat campion. Florian Duță, un obișnuit al pokerului online în urmă cu câțiva ani, s-a axat în 2017 și 2018 mai mult pe turneele live, iar recompensa este una pe măsură. Premiul obținut în 'Sin City' e cel mai mare din carieră, ducând totalul banilor făcuți din poker dincolo de granița milionului de dolari.

A controlat autoritar masa finală

Run-ul compatriotului nostru a fost senzațional. După trei zile de competiție, Duță a intrat la masa finală cu un stack monstru, astfel că doar câteva greșeli în serie puteau să îl priveze de un premiu consistent. Nu a fost cazul, Florian fiind un jucător extrem de versat, care ia mai mereu deciziile care se impun. În plus, când are fise multe în față, duce la rang de artă stilul loose, reușind să pună o presiune fantastică pe adversari, cu mâini marginale. Mixează excelent, schimbă perfect vitezele și reușește să îi aducă pe opozanți exact unde își dorește.

Așadar, Duță era foarte greu de învins. Mai mult, el și-a extins avantajul, în momentul când au mai rămas 7 jucători la masa finală având în față fise în valoare de 7,5 milioane. Ca să ne facem o idee despre cât de autoritar a controlat românul acțiunea, trebuie spus că în acel moment avea un stack mai mare decât toate celelalte șase la un loc. 

Duță și-a continuat parcursul fenomenal eliminând unul dintre jucătorii short stack (Richard Tatalovich), pentru ca la scurt timp englezul Jack O'Neil să fie următorul care părăsește competiția și ultimul care nu și-a asigurat un cec cu 6 cifre (a obținut 79.966 dolari pentru locul 6).

Ca și la WSOP Main Event, americanii au dominat masa finală din punct de vedere al numărului. La Wynn Summer Classic, nu mai puțin de 4 dintre cei 9 jucători de la masa finală au fost de peste ocean. Cu toate acestea, în heads-up au ajuns doi concurenți din Europa de Est. Asta pentru că pentru premiul uriaș pus în joc, Florian l-a avut ca ultim adversar pe un bulgar, Yuliyan Kolev. Acesta nu a avut însă vreo șansă să îl întoarcă pe compatriotul nostru, care și-a păstrat tot timpul un stack monstru. Totuși, jucătorul de la sud de Dunăre a fost mai mult ca sigur mulțumit cu cecul obținut, $283.796, cel mai mare din întreaga lui carieră. El și-a dus astfel câștigurile din poker la 1,5 milioane de dolari. 

Duță, "on fire"

În ceea ce îl privește pe Duță, trebuie spus că el a participat în ultima lună și la 6 evenimente din cadrul WSOP 2018, reușind să intre în bani la toate. Cel mai aproape de masa finală a fost la $ 3,000 No Limit Hold'em - 6 Handed, unde s-a clasat pe 12. Premiul obținut? Unul deloc de neglijat, 27.284 dolari, dar incomparabil mai mic față de cecul de la The Wynn Summer Classic

Rezident în Londra, Florian Duță este originar din Argeș și are un stil speculativ, care cu greu poate fi anihilat. Anul acesta are 11 clasări în bani la evenimente live, iar în toată cariera a reușit 79 de cashuri.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi