Un român printre ași, dame și zgârie nori în turneul de poker de la Macau

Mihai Zidaru (27 de ani), membru al comunității Pariurix.com și fostul nostru coleg, s-a întors ieri de la Macau (China), unde a participat la un puternic turneu internațional de poker, Macau Championship Main Event.

Cu ce ai rămas după o astfel de experiență?

Cu amintiri foarte frumoase în primul rând. Niciodată nu m-a dus gândul că aș putea să vizitez Macau - City of Dreams. Mă gândeam la orice destinație, numai în China nu... Apoi, am rămas cu regretul că am avut cel mai mare ghinion posibil de când joc poker. N-am pățit așa ceva nici în live, și nici online, unde, dacă mi s-ar fi întâmplat asta, cu siguranță aș fi zis că soft-ul a făcut ca eu să pierd.. Asta e.

Ce te-a impresionat cel mai mult la turneu?

Siguranța de care au dat dovadă jucătorii profesioniști, seriozitatea lor și, nu în ultimul rând, să-i văd de aproape, la mesele de joc.

Ce te-a impresionat cel mai mult în Macau?

  Mi-a plăcut faptul că încearcă să aduca spiritul european la ei în Asia, prin diferite construcții - Parisian Hotel, de exemplu, unde se află și Turnul Eiffel! Este un hotel cu specific sută la sută francez. Lângă acesta se află Venetian Hotel, care încearcă să aducă spiritul itlaniesc, venețian. Construcțiile lor sunt foarte înalte, nu am văzut clădire mai scundă de 20 de metri, și astea foarte rare. Când am ajuns în România, parcă nu-mi venea să cred. Mă obișnuisem să merg doar printre „zgârie nori”.

  Mi-ai spus că ai avut ghinion în prima zi. Te așteptai să intri în premii?

  Sincer, având în vedere că era primul turneu live internațional la care participam, nu mi-am făcut iluzii, ci am mers cu gândul fie ce-o fi. După prima oră de joc, când deja îmi dublasem fisele, începusem să sper că pot câștiga la final un premiu acolo, dar a apărul acel ghinion fantastic despre care am mai vorbit. Chiar nu am ce să-mi reproșez, pentru că am jucat perfect, aproape toate mainile, cu excepția câtorva, când am dat un call cu două perechi, iar jos erau variante de chintă și/sau culoare. Însă poturile nu erau foarte mari și nu am pierdut multe chips-uri acolo.

  Am înțeles că e și un joc psihologic la masă. Se practică și în primele zile ale unui turneu sau doar în fazele finale?

  Este adevărat că este și un joc psihologic și se practică încă din primele zile ale concursului. Se zice că prima oră de la o masă este ora de cunoaștere a adversarilor, iar aici nu trebuie să joci decât maxim 15% din mâini, deci o dată la 6-7 mâini.

  Cum se deosebește un profesionist de un amator?

  În primul rând, un amator caută să joace cam toate mâinile, indiferent de șansele pe care le are. Chiar dacă are 6 și 10, de exemplu, iar doi jucători în fața lui au făcut raise, alege să plătească și el, că poate vin pe flop 7, 8, 9 și face chintă. În al doilea rând, se diferențiază prin starea de joc. Amatorii au emoții, le tremură vocea etc. Dar depinde de la jucător la jucător.

  Îți propui să mai participi la astfel de turnee?

  În principiu, da, însă la fel, cu sateliți cu buy-in mic, pentru că momentan nu-mi permit să investesc atâția bani pentru buy-in. Acum vreau să văd dacă găsesc pe cineva care să mă stack-uiasca practic in poker, adică să-mi dea pe lună o sumă de x dolari, pe care eu va trebui să-i joc și, dacă voi câștiga, să împărțim câștigul într-un procent pe care îl stabilim la început. Să văd dacă găsesc pe cineva. Mulți dintre jucătorii buni și bunicei de poker sunt stack-uiți. De exemplu acum, în Macau, am dat peste un polonez care era stack-uit de un francez, cu buy-in platit direct, iar din câștig scădea buy-in-ul și făceau 50-50.

  Cât costă să intri în joc?

  O intrare la un astfel de Main Event, indifernt unde se desfășoară, costă undeva pe la 5300-5500 de dolari (direct buy-in). Sunt jucători, cum de altfel am fost și eu la Macau, care se califică jucând sateliți, unde buy-in-ul poate fi de un dolar sau de 530 de dolari. Asta fiecare jucător decide.

  Pariază legal online

  Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
  Se aplică T&C | Pariază responsabil!