Un român joacă poker la Macau! A ajuns acolo cu 11 dolari!

Mihai Zidaru (27 de ani), fostul nostru coleg de la Pariurix și membru al comunității noastre, se află în aceste zile în Macau (China), unde s-a calificat pentru un turneu de poker, denumit Macau Championship Main Event.

Mihai, spune-ne câte ceva despre tine și cum ai ajuns la acest turneu.

Sunt un jucator de poker din Ploiești. Nu mă consider absolut deloc un jucător profesionist, pentru că în majoritatea cazurilor am jucat turnee cu buy-in destul de mic (maxim 20 de dolari). În ciuda acestui fapt, undeva la sfârșitul lunii februarie, am jucat un spin&go de 11 dolari și premiul aleatoriu a fost un pachet complet la Macau Championship Main Event, care includea cheltuieli de transport, cazare și buy-in la eveniment.

Cum a fost acest spin&go?

A trebuit să elimin doi jucători de la masă (turneele spin&go se joacă între trei jucători și ultimul rămas la masă încasează premiul). Ce a fost atunci se întâmplă foarte rar. În prima mână, am făcut culoare (straight flush) încă de pe flop, un jucător de la masă a pus all-in și normal că l-am plătit. Aveam mâna cea mai puternică. Am eliminat astfel un jucător după doar 20-30 secunde de joc! Următoarea mână, primesc A, 2, se bate check-ul, iar flopul este unul perfect pentru mine: A, A, 2. Adversarul se pune all-in, plătesc și astfel îl elimin și pe el, iar pachetul complet la Macau devine al meu!

Ai mai fost la alte turnee în afara țării?

Nu. Este primul turneu live în străinătate la care particip și, vorba aceea, ce mai turneu!

Și-a dublat suma, chiar mai mult!

Ai și jucat ieri. Cum a fost?

Pe 2 aprilie, am ajuns în City of Dreams, Hard Rock Hotel, cazare, odihnă. iar a doua zi, adică ieri, la ora 12:00, am început turneul. A fost un debut foarte bun pentru mine. Într-o oră, am urcat de la 30.000 chips, cu cât am început, la aproape 70.000! Eh, cu aproximativ 20 de minute înainte de prima pauză, primesc în mână A, A. Un jucător de la masă, care avea puțin peste 15.000 chips, se pune all in pre-flop. Call-ul din partea mea vine instant și avem A, A vs K, K. Aici a începutul ghinionul pentru mine: din cele 5 cărți de jos, 4 au fost de „pică” și astfel adversarul a făcut culoare! Nu-i nimic, mi-am zis, mergem mai departe. După trei mâini în care am foldat, primesc iar AA și eram convins că acum trebuie să-i bat. Preflop cer undeva la 5000 chips, un jucător din Singapore plătește și vine flopul: A, 7, 5. Bat check-ul și adversarul face un raise de 5000 chips, pe care l-am plătit. Pe turn ni se arată un 4 și adversaul se pune all-in (aproximativ 17.000 chips). Am stat ceva să mă gândesc și i-am dat call: îmi arată 3 și 8 de culori diferite (habar nu am de ce a dat call-ul preflop). Practic, nu avea nimic și singura carte care îl salva era un 6 pe river pentru a face straight (chintă), care bineînțeles că îi vine! Era înainte de pauză cu 3-4 minute și, astfel, de la 70.000, am ajuns la puțin peste 20.000 chips.

Trei mâini pierdute cu A, A!

Păi și? Nu ți-ai mai revenit?

Au mai urmat mâini pe care le-am câștigat, altele pe care le-am pierdut, nimic notabil, până la o nouă mână wow: eu A, A, un jucător all in preflop (7000 chips), îi plătesc, îmi arată Q, Q. Flopul este unul „negru” pentru mine, cu Q, 2, 8, urmat apoi de 10 și 4. Și iată cum pierd din nou cu A, A. Așa a fost să fie... Mulți jucători de la masă mi-au spus: „Incredible day for you, man... You have a bad day, imposible." Ultima mână jucată a fost eu 8, 8 all in și un jucător m-a platit cu K, K... Nu s-a legat nimic și așa am părăsit Main Eventul, cu aproximativ o oră inainte de finalul primei zile! Ghinion curat! Trei mâini pierdute cu A, A!

Și ce urmează acum pentru tine?

Mă bucur de această vacanță exotică și merg cu ceilalți români la concurs, pentru că ei intră azi. Aș fi vrut să joc un satelit, dar suma de înscriere este de vreo 1100 de dolari.
 

De unde sunt jucătorii de la acest turneu?

Din toate colțurile lumii, mulți din China și din Singapore.

Pod peste mare! Fără gândaci și viermi la masă!

Ce te-a impresionat în primele două zile în Macau?

Au în construcție un pod peste mare, de vreo 60 de kilometri lungime, care va lega Hong Kong de Macau!

Cu mâncarea cum te descurci?

În complex, aici, unde stau, e destul de scumpă. O porție de orez cu pui și o bere m-au costat cam 200 hkd, vreo 110 lei în banii noștri, dar azi am găsit și un McDonald's.

Nu mănânci din alea de-ale lor, gândaci caramelizați, râme fierte sau alte trăznăi?

A, nu! Nu am încercat, fiindcă nu am vrut să mă stric la stomac înainte de competiție, dar nici nu cred că voi încerca!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive