Un român e marele câştigător la turneul de poker 888Live. Suma impresionantă pe care a câştigat-o

Cătălin Pop este marele câştigător al Main Eventul-ului 888Live Rozvadov, desfăşurat la King's Casino, în Cehia. Românul s-a impus neaşteptat, la un turneu cu foarte mulţi profesionişti de primă mână, asigurându-şi un cec de 80.000 de euro.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI TURNEE!

Compatrioţii noştri păreau să nu aibă o comportare grozavă la Rozvadov, în condiţiile în care în ultimii 55 (aici a fost pragul pentru ITM) doar Cătălin Pop a rămas să ţină tricolorul sus. Însă acesta a avut o evoluţie fantastică, reuşind să îşi asigure, înainte de ultima zi, un loc la masa finală a competiţiei care a adunat la start nu mai puţin de 531 de jucători.

Cătălin a intrat la masa finală cu un stack care îl situa pe locul al patrulea, însă a reuşit să îşi mixeze excelent jocul, astfel încât să îşi destabilizeze adversarii. Cheia către succes a fost reprezentată de o mână desfăşurată în momentul în care în turneu mai rămăseseră patru concurenţi. Din button, cu Q-Q, reprezentantul nostru a mers pe varianta limp, întinzând o capcană pentru agresivul jucător britanic Ludovic Geilich, situat în bib blind. Acesta din urmă a mărit cu A-5, permiţându-i lui Cătălin să vină cu un three bet care l-a determinat pe opozant să shoveze all-in. Plecând favorit 70%-30%, Pop a rezistat, niciun as nefiind coborât pe board.

El nu doar că l-a eliminat pe Ludovic la această mână, dar a devenit şi chip leader, poziţie pe care nu a mai cedat-o până la final. La scurt timp după confruntarea mai sus descrisă, românul l-a trimis la casierie şi pe Niall Farrell, un alt englez cu rezultate notabile. Cinciarii lui Cătălin au reuşit să îi "spargă" valeţii lui Niall, astfel că în heads-up s-a plecat - contra lui Bernd Schonwalder (Germania) - de la un raport de fise 3-1 în favoarea jucătorului nostru. De menţionat faptul că cei doi britanici eliminaţi de român pe locurile 3 şi 4 aveau un background extrem de solid: Farrell şi Geilich adunaseră împreună 4.7 milioane dolari câştigaţi în turnee live.

Heads-up-ul nu a avut istoric, atât din prisma faptului că raportul de fise îi era net favorabil lui Cătălin, dar şi ca urmare a unui alt aspect: Bernd Schonwalder, adversarul, îşi depăşise de mult ambiţiile. Calificat ca urmare a unui satelit de pe net, neamţul nu este un profesionist. El a intrat la masa finală cu cel mai mic stack, însă, fiind extrem de disciplinat (un jucător extrem de tight), a reuşit să reziste. Astfel, după doar câteva mâini, toate câştigate de Cătălin, oponentul din heads-up a împins cu 10-8 de cupă, lovindu-se de K-J în mâna românului. Pe un board cu undercards, Pop a câştigat potul cu "K" high şi, odată cu acesta, şi turneul. 

CLASAMENT

Un regular al turneelor online, unde e cunoscut graţie avatarului "SryIGotOdds" şi unde a reuşit să câştige o sumă impresionantă în întreaga sa carieră (538.673$, potrivit pokerdb.thehendonmob.com), românul a demonstrat că poate face pasul şi către turneele live. El avusese deja câteva rezultate bune în cazinourile din România şi Cehia, dar câştigurile sale cumulate se ridicau la "doar" aproximativ 20.000 de dolari. Cecul de 80.000 de euro câştigat la Rozvadov reprezintă de departe cea mai bună performanţă a sa la o competiţie live.

Datorită evoluţiei sale fantastice, Cătălin s-a ales şi cu un nickname: "Pop the Cork" (n.r. traducere - plută), ilustrându-se astfel faptul că a navigat sub radar o bună perioadă, pentru ca apoi să dea lovituri decisive în momentele cheie ale turneului. 

Acesta a fost al doilea turneu din seria 888Live, care a avut startul în octombrie 2016, la Londra. Participarea a fost de această dată aproape dublă (288 de concurenţi în capitala Angliei), iar premiile au fost sensibil mai mari. Performanţa lui Cătălin e cu atât mai mare cu cât la startul turneului şi-au făcut apariţia nume mari din pokerul mondial: november ninerii Michael “the Grinder” Mizrachi şi Pierre Neuville, Martin Kabrhel, Niall Farrell (câştigător atât de EPT, cât şi de WPT), dar şi celebrul deja Will Kassouf, care a monopolizat aproape toată atenţia la Main Eventul WSOP 2016

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!