Un meci de fotbal...altfel. Asiaticii au uimit lumea înaintea debutului CM din Rusia

De astăzi, toată lumea e cu ochii pe Mondialul de fotbal din Rusia, unde cele mai bune 32 de echipe naționale vor intra în joc cu gândul la marele trofeu. Sigur, de departe sunt cinci-șase echipe mari favorite să câștige titlul, dar va fi interesant de văzut ce vor face așa-numitele ”buturugi mici”. Pentru că, în mod, sigur, vom vedea și surprize.

Înnebuniți după fotbal, asiaticii au dat deja cu câteva zile în urmă drumul anunțurilor de publicitate la jocurile de noroc pe meciurile din Rusia. Nebunia a continuat cu un meci de fotbal inedit, cu elefanți, jucat în Thailanda (foto: uk.reuters.com) - un eveniment menit, însă, să atragă atenția și asupra unor site-uri de noroc ilegale, care au oferte de meciuri de la CM. 

Nouă elefanți, pictați în culorile drapelurilor țărilor participante la Mondialul din Rusia, au făcut jonglerii cu mingea la picioare într-un mci care a durat un sfert de oră și la care lumea s-a strâns ca la urs. Meciul inedit (foto: uk.reuters.com) s-a jucat în apropierea unei școli, organizatorii dorind astfel ca tinerii să se bucure mai degrabă de sportul în sine decât să facă pariuri.

"Sunt aici pentru a aduce culoare și bucurie și pentru a le spune tuturor că ne putem bucura de Cupa Mondială fără a juca neapărat la pariuri", a declarat Reangthongbaht Meephan, organizatorul meciului de fotbal care a uimit o lume întreagă. 

S-a raportat că jocurile de noroc ilegale pe Cupa Mondială s-au răspândit amenințător în ultima vreme în țări precum Thailanda, Vietnam sau Malaezia - unde fotbalul este extrem de popular, dar care nu are alternative legale de pariuri sportive. Pariurile sau promovarea jocurilor de noroc în fotbal este o infracțiune penală în Thailanda, dar cei care sunt prinși primesc inițial o amendă banală. 

Ulterior, cei vinovați pot scoate bani buni din buzunare sau pot face chiar pușcărie. În cazul în care sunt implicați copii, părinții lor pot primi amenzi de 10 000 de baht (aproximativ 265 de euro) sau pot fi trimiși trei luni după gratii. 

Jocurile de noroc axate pe fotbal reprezintă o afacere uriașă în Thailanda. Un ultim sondaj consideră că în timpul Mondialului de fotbal în țară vor circula, suplimentar, aproximativ 59 miliarde baht (circa 1,59 miliarde euro) - bani care se vor duce către pariurile pe meciurile din Rusia (foto: fifa.com). Ceea ce va contribui la o creștere a economiei de 0,2 la sută. 

Autoritățile din întreaga Asie au anunțat că se pregătesc de un adevărat ”război” împotriva operatorilor ilegali de jocuri de noroc. Numai În Bangkok, poliția a declarat că a arestat aproape 800 de persoane vizate în nu mai puțin de 681 de cazuri pariuri ilegale pe fotbal. În acest moment, sunt monitorizate aproximativ 300 de site-uri de jocuri de noroc, dar multe dinter acestea sunt greu de închis pentru că sunt găzduite de servere aflate în afara țării. 

Poliția a arestat, de asemenea, un număr de 18 femei care au postat fotografii sexy sau clipuri video deocheate pentru a promova site-urile de pariuri. "Există destul de multe modele pe Internet care pozează în bikini pentru a face publicitate site-urilor de pariuri pe fotbal", a declarat un oficial al poliției.

Un jucător din Bangkok a declarat, sub protecția anonimatului, că e puțin probabil ca acțiunile poliției să pună probleme site-urilor ilegale care au în ofertă meciuri de la Cupa Mondială.

"Pariurile pe fotbal se fac atât de ușor în Thailanda...E ca mersul pe bicicletă. Odată intrat într-o piață nu trebuie să întrebi decât o singură dată unde poți paria pe un mci de fotbal, că în maxim 10 minute cineva îți va spune exact unde poți face asta”, a declarat jucătorul care a refuzat să-și dea numele. 

Casele de pariuri online legale din România au pregătit super-oferte cu ocazia CampionatuluI Mondial din Rusia (foto: worldcupupdates.org). Poți afla și tu ultimele noutăți despre ofertele pe Mondial dacă accesezi acest articol! Nu uita să verifici zilnic acest articol, care va cuprinde toate surprizele pe care casele de pariuri online le-au pregătit cu prilejul celui mai tare eveniment sportiv al anului.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi