Un instructor auto e marele câștigător al EPT Monte Carlo. Cum s-au descurcat românii

Nicolas Dumont, un jucător amator din Franța, este marele câștigător al Main Eventului PokerStars Monte-Carlo. Acesta și-a asigurat un cec în valoare de 712.000 €.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

În viața de zi cu zi instructor auto, reprezentantul din Hexagon a întrecut orice așteptare la unul dintre cele mai mari turnee din Europa, în 2018. Cu experiență mai ales pe net - când nu învață oamenii cum să conducă, Nicolas participă la $100 multi-table tournaments (MTTs), pe PokerStars -, francezul a avut o evoluție fantastică, pe care nimeni nu o anticipa.

În primul rând, backgroundul său nu anunța cu nimic un asemenea run. Singurul câștig notabil în cariera sa de jucător de cazino avusese loc în luna aprilie a acestui an, când plecase acasă cu 9500 de euro, după un loc 39 la €2,500 + 200 No Limit Hold'em - Warm Up #4 partypoker MILLIONS Grand Final Barcelona.

La Monte Carlo am avut de-a face însă cu un cu totul alt field, mult mai puternic din punct de vedere valoric. Trebuie spus că Main Eventul a avut un buy-in de €5.300, iar la el s-au înscris 574 dintre cei mai buni jucători ai lumii. A existat și opțiunea re-entry, la care au apelat 201 jucători. În consecință, s-a creat un fond de premiere uriaș, de 4,5 milioane de euro.

A renăscut din propria cenușă

Intrarea în bani (ITM-ul) a fost deja o performanță în sine pentru eroul nostru, care, atunci când au mai rămas două mese, era short stack. Elminarea părea iminentă, în condițiile în care rămăsese cu 500.000 de fise, adică aproximativ 25 de big blinduri. Pentru a vă face o idee cât de slab stătea Nicolas în acel moment trebuie spus că chip leader era Tomas Jozonis, cu 4.075.000 (204 big blinduri). 

Francezul a supraviețuit, dublându-se de două ori, dar puțini îi dădeau șanse la masa finală. Asta pentru că în joc rămăseseră nume grele ale pokerului mondial. Patrick Antonious, specialist în jocul cash și singurul care obținuse în trecut un titlu EPT, părea unul dintre favoriți, la fel și David Peters, omul cu peste 20 de milioane strânse din poker, în întreaga carieră. Dacă este să ne uităm pe lista oferită de bookmakeri, al treilea cel mai probabil câștigător era Ole Schemion, care venise pe 6 la acest turneu în 2015. El terminase pe trei la Praga, în 2013, iar anul acesta avusese un run incredibil, impunându-se în World Poker Tour (WPT) și European Championships.

Dar Dumont a intrat la masa finală din postura de chip leader, cu 52 de blinduri, și a reușit să se conserve excelent, punând presiune constantă pe adversari. A știut că pay-jumpurile sunt mari, iar oponenții vor fi tentați să evolueze cât mai mult în carte. În consecință, a etalat un joc extrem de agresiv, reușind să câștige numeroase poturi fără luptă.

Ce s-a întâmplat la masa finală

Dumont a beneficiat și de faptul că "greii" mesei finale au părăsit competiția repede. Schemion a dat de un bad beat în debut, cu Q-Q, și a terminat pe 8, pentru ca Patrick Antonius să nu îl creadă pe Dumont la un pot uriaș. La un three bet al finlandezului, cu 10-10, reprezentantul Hexagonului a decis doar să se apere cu a doua cea mai bună mână din poker: K-K. Un K pe flop și unul pe river au făcut ca Dumont să prindă careu și să obțină valoare din mâna lui Antonius.

După doar câteva alte mâini, Dumont i-a luat și ultimele 11 blinduri lui Patrick, când a răspsuns cu A-8 la shoveul făcut cu K-Q. Boardul nu a adus nimic, astfel că as high a fost suficient pentru ca francezul să elimine poate cel mai bun jucător de la masă.

În cele din urmă, la heads-up au ajuns Jiang și Dumont. Francezul a vrut să facă un deal, dar, după o scurtă pauză în care Jiang s-a consultat cu sora lui (pe care o consideră o jucătoarea mai bună decât el), reprezentantul Noii Zeelande a refuzat înțelegerea, dorind să se lupte pentru banii aferenți primului loc.

În general foarte agresiv, Dumont a jucat slow Q-Q, ”limpând” din small. La raiseul lui Jiang, francezul a venit cu un three bet, determinându-l pe adversar să împingă. Dumont a plătit repede și damele sale au ținut, adversarul având pereche de șesari, în mână.

Pe lângă premiul de 712.000 de euro, Nicolas și-a asigurat și un Platinum Pass în valoare de 30.000$. Acesta îi va permite să meargă în Bahamas, în ianuarie 2019, pentru a participa la un turneu uriaș, contra celor mai buni din lume.

"Am încercat să joc cât de bine pot și cred că am reușit. Vreau să arăt că sunt un jucător bun", a spus Dumont la final, pentru ca apoi, întrebat ce va face în continuare, să glumească: "Probabil luni o să merg la muncă"

Rezultate masa finală

1. Nicolas Dumont – €712.000
2. Honglin Jiang – €434.000
3. Tomas Jozonis – €308.000
4. David Peters – €232.000
5. Kristzrian Gyorgyi – €184.000
6. Patrik Antonius – €139.050
7. Javier Fernandez – €99.900
8. Ole Schemion – €68.300

De notat că performanțele românilor la Main Eventul EPT Monte Carlo nu au fost strălucite. Dan Chișu a fost cel mai bine clasat, locul 41, pentru 13.600€. Al doilea român care a intrat în bani a fost Ionuț Flaviu Voinea. El a încheiat pe locul 70, asigurându-și un cec de 11.900€.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!