Un înotător britanic luptă pentru viaţa sa după ce a fost muşcat de o meduză otrăvitoare

Britanicul Ben Hopper a vrut să intre în Cartea Recordurilor şi şi-a propus să străbată înot în 22 de zile distanţa dintre Africa şi coasta de Est a Braziliei. După 22 de zile de aventuri în Oceanul Atlantic, Hooper a fost nevoit să ia o pauză forţată - din cauza înţepăturilor unei meduze foarte periculoase, britanicul s-a ales cu o paralizie parţială pe partea dreaptă, dar şi cu tulburări de vorbire. De asemenea, a avut mari probleme cu tensiunea, medicii făcând eforturi mari să-l readucă pe sportivul în vârstă de 38 de ani pe linia de plutire. În momentul în care a fost scos din apele îngheţate, Hooper avea tensiunea 80 cu 40. 

A fost internat de urgenţă în spital, iar medicii i-au interzis să mai intre în apă cel puţin 2 zile. Tatăl unui băieţel, maratonistul britanic a plecat în aventura vieţii în urmă cu 22 de zile din Senegal. 1600 de kilometri măsoara distanţa pe care britanicul vrea să o dea gata în aproape 4 luni, cu pauze de câteva ore pe zi.

Prietenii şi familia i-au spus să renunţe la tentativa sa de record mondial. E foarte posibil ca britanicul să le urmeze sfatul, având în vedere situaţia în care se află. Hooper şi-a mărturisit suferinţa de pe patul de spital.

Wow...cel mai rău coşmar al meu a devenit o realitate. Cea mai periculoasă meduză din lume m-a atacat şi mi-a venit de hac...Am dureri chinuitoare pe toată partea dreaptă, de la ureche şi până în picioare. Am o paralizie parţială şi o tulburare de vorbire. Tensiunea mi-a scăzut foarte mult, sunt foarte slăbit. Starea mea este gravă, mi-au spus medicii,

---a scris Hooper pe facebook

El a vorbit înaintea cursei despre temerile sale şi a spus că cel mai rău ar fi să fie atacat de rechini sau de aceste meduze extrem de periculoase. Tentaculele acestei specii de meduze ajung să atingă până la 9 metri, iar înţepăturile lor pot fi mortale. Veninul eliberat în momentul înţepăturii afectează în doar câteva minute sistemul circulator, riscul unui infarct fiind foarte ridicat. În plus, se poate instala moartea rapidă, prin sufocare. Cunoscută şi ca "Viespea de Mare", această meduză a făcut peste 5.500 de victime din 1954 si până în prezent!

Meduza otrăvitoare - "Viespea de Mare" (Sursa: The World's Biggests)

În principiu, nu sunt şanse de supravieţuire după înţepătura meduzei otravitoare, cu excepţia cazului în care aceasta este tratată imediat. După înţepătură, trebuie aplicat oţet pe rană pentru cel putin 30 de secunde, pentru a scădea puterea nematocistelor ce nu au fost încă eliberate în sânge. Cu toate acestea, oţetul nu scade din intensitatea durerii.

Înotătorul britanic se antrenează de ani de zile pentru cursa vieţii, în care până acum a consumat zilnic 12 mii de calorii  pentru a rezista oboselii şi pentru a-şi menţine tonusul muscular. După fiecare 12 ore de înot a luat o pauză de o oră, timp în care a mâncat foarte multe fructe şi a băut ceaiuri fierbinţi. În luna martie şi-a propus să dea gata distanţa şi să intre în Cartea Recordurilor. E greu de crezut, însă, că Hooper se va încumeta să reia cursa de unde a întrerupt-o în momentul în care a fost scos din apă aproape inconştient. 

Tentativa de record mondial a lui Hooper l-a lăsat fără cuvinte şi pe celebrul explorator britanic, Sir Ranulph Fiennes, care a spus că dacă acesta va reuşi să termine cursa va intra în cărţile de istorie alături de legendarul Sir Edmund Hillary, primul om care a cucerit Everestul în 1953. 

 

Foto: Press Association

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi