Un fost internațional englez şochează: fotbaliștii sunt ademeniți să joace la pariuri!!

Suspendarea de 18 luni dictată de şefii fotbalului englez împotriva fotbalistului-parior Joey Barton (care a anunţat că se retrage, el având 34 de ani) l-a determinat pe unul dintre cei mai împătimiţi pariori din istorie, fost fotbalist, să facă acuzaţii grave la adresa companiilor de jocuri de noroc din Marea Britanie! 

Fost jucător la Tottenham, Bradford, West Ham şi Stoke, Matthew Etherington a şocat într-un interviu acordat celor de la BBC şi în care a dezvăluit că el şi ceilalţi colegi ai săi de pe vremea când juca pentru West Ham au reprezentat o "ţintă" a caselor de pariuri! Ştiindu-i tineri şi fără conturi grase în bănci, reprezentanţii acestor case de pariuri ar fi venit la antrenamentele echipei şi i-ar fi convins pe câţiva dintre jucători, printre care şi pe Etherington (Foto: wikipedia.org), să joace la pariuri! 

Am fost ţinta lor, atunci când jucam la West Ham! Cred că se întâmpla în sezonul 2004-2005...La unul dintre antrenamente, ne-am pomenit pe teren cu mai mulţi reprezentanţi ai unor case de pariuri care aveau în mână cărţi şi pliante şi care au încercat să ne convingă că am putea paria şi noi şi că am putea face mai mulţi bani decât ne-am dori!

Ne-au propus chiar să ne împrumute cu sumele necesare, iar mai apoi noi să le plătim la sfârşitul lunii..Ei s-au bazat pe faptul că suntem tineri, vulnerabili, şi că nu avem aşa mulţi bani în conturi. Prinvind acum în urmă, nu pot să spun decât că am fost iresponsabil! Iar lucrul ăsta îmi lasă un gust teribil de amar,

---a declarat Etherington, care a pierdut sume enorme la pariuri

În scurt timp, acesta a devenit dependent de jocurile de noroc şi a început să împrumute sume mari de bani pentru a juca la pariuri. A ajuns până într-acolo, încât a ajuns să ceară bani chiar şi clubului său, West Ham! Astfel, şefii echipei i-au plătit lui Etherington un împrumut de 300 de mii de lire sterline după ce acesta acumulase datorii de peste 800 de mii de lire sterline la cămătari!! Imediat după, a fost trimis la Clinica de Reabilitare a lui Tony Adams, legendarul fundaş al naţionalei Angliei (actualmente antrenor în Spania, la Granada). 

Apoi a urmat transferul la Stoke, club care i-a angajat un psiholog care să-l ajute să se lecuiască de pariuri şi să-i salveze astfel cariera. Şedinţele au dat rezultat, astfel că Matthew Etherington a ajuns în scurt timp să regrete pasul făcut în urmă cu câţiva ani. Era însă prea târziu...Presa din Anglia scrie că fostul fotbalist a acumulat din cauza pariurilor datorii de 1,5 milioane de lire sterline!! 

Matthew Etherington în 2009, când juca pentru Stoke City. (Foto: wikipedia.org)

La un an după retragere, fostul jucător al lui Stoke a ales să-şi povestească necazul într-un interviu acordat tot celor de la BBC şi care a făcut înconjurul lumii. Etherington a susţinut atunci că tinerii jucători sunt vânaţi de casele de pariuri! Acum, el cere măsuri de urgenţă din partea şefilor fotbalului englez, menite să-i protejeze de mania jocurilor de noroc pe tinerii fotbalişti. 

"Eu cred că cei din federaţie pot face mult mai mult pentru a stopa acest flagel. În primul rând, ei ar trebui să meargă pe la cluburi şi să le vorbească jucătorilor despre pericolul reprezentat de jocurile de noroc! Ei vor trebui să ştie însă cum să vorbească cu tinerii jucători, pentru ca aceştia să înţeleagă într-adevăr cât de rău le pot face pariurile în carieră", a încheiat fostul jucător al lui Stoke.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi