Un cal arab, o limuzină de lux şi 10 kg de aur. Asta va primi luptătorul "român" Albert Saritov dacă ia titlul la Rio!

Foarte puţinâ lume ştie că România are şanse mari să ia aurul în concursul de lupte la Olimpiada de la Rio printr-un sportiv născut în...Cecenia! Albert Saritov a fost naturalizat anul trecut şi e marea speranţă a României la categoria 97 de kilograme. Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pârcălab bagă mâna în foc că Saritov ne va face să ne simţim mândri. Pârcălab a explicat într-un interviu acordat "Gazetei Sporturilor" cum a acceptat Saritov să reprezinte România la Jocurile Olimpice din Brazilia.

Am ajuns la el prin antrenorul lotului, Anatol Guidea, care are dublă cetăţenie, bulgară şi moldovenească. E un tip foarte cunoscut în branşă. Are contacte şi relaţii foarte bune mai ales în spaţiul ex-sovietic. Antrenorul lotului rus, Dzhambulat Tedeev are şi el preferinţele şi simpatiile lui. Oricum, la ruşi, la nivelul ăsta, valorile sunt foarte apropiate. Saritov şi-a dat seama că n-o să fie selecţionat în lotul de lupte al Rusiei pentru Rio şi a acceptat să concureze pentru România,

---a povestit Răzvan Pârcălab

Românii au dus ceva muncă de convingere cu Saritov. S-a mers până la Preşedintele Ceceniei, Ramzan Kadyrov. Acesta l-a convins pe luptătorul cecen cu un super-premiu, pe care niciun alt sportiv campion nu-l va avea vreodată în viaţa lui! 

Kadyrov i-a explicat lui Saritov că indiferent pentru ce ţară concurează, o medalie la Rio va reprezenta un extraordinar câştig de imagine pentru ţara respectivă, România în cazul nostru, pentru el ca sportiv şi, nu în ultimul rând, pentru Cecenia, ţara sa natală. Şi Kadyrov i-a făcut şi o promisiune lui Saritov. Asta o ştiu de la băiat şi de la antrenorul Guidea. I-a promis lui Saritov că dacă ia titlul olimpic îi dă un Mercedes S-Klasse, un cal arab şi 10 kilograme de aur!,

---a dezvăluit Pârcălab pentru Gazeta Sporturilor

Dacă ia titlul, Saritov o să devină cel mai bogat campion olimpic din istoria României. Cecenul are istoric bun - a fost crescut la şcoala lui Buvaisar Saitiev, considerat cel mai valoros luptător al tuturor timpurilor. Saitiev, care este tot cecen, a fost de 3 ori campion olimpic şi de 6 ori campion mondial şi european!

Eu, Răzvan Pârcălab, garantez că Saritov urcă pe podium la Rio şi vă spun cu toată convingerea că are mari şanse la titlul olimpic. Foarte puţină lume a auzit de el în România însă, credeţi-mă, e un luptător excepţional,

---mai spune preşedintele FR de Lupte, Răzvan Pârcălab

În vârstă de 31 de ani, Saritov este musulman şi are 3 băieţi, ultimul născut chiar în acest an, luna trecută. România mai are prezenţi în concursul de lupte la Rio alţi patru sportivi: Alin Alecsuc (98 de kg) şi Ionuţ Panait (66 kg) - ambii la greco-romane, şi Ion Guidea (77 kg) şi Alina Vuc (48 kg), la lupte libere. 

Albert Saritov va intra în concurs la Rio în chiar ultima zi de întreceri, pe 21 august. România a cucerit ultima medalie olimpică în 1992, bronz prin Ioan Grigoraş la lupte greco-romane, la categoria 130 de kilograme. 

Foto: mahachkala.bezformata.ru

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi