Un antrenor De Vis la Craiova? Devis Mangia, speranțele oltenilor în Europa

Oltenii sunt cei mai grăbiți anul ăsta. Nici nu s-au stins bine ecourile recent încheiatului sezon, că CSU Craiova are deja un nou antrenor! Și nu oricine, ci un tehnician care a dus naționala Under21 a Italiei până în finală la Euro 2013. Marele Arrigo Sacchi a avut încredere deplină în Devis Mangia și nu s-a înșelat. Acum, antrenorul italian în vârstă de 43 de ani a ales să-i ia locul lui Gigi Mulțescu pe banca oltenilor. Nu știe nimic despre jucători și nici despre orașul unde a ajuns, dar speră ca fanii echipei să-i facă șederea plăcută. 

Mangia (picenotime.it) nu le-a promis oltenilor că va face miracole - e obișnuit să muncească și să vorbească mai puțin. ”Sunt o persoană căreia nu îi place să dea declaraţii măreţe, prefer să vorbesc prin muncă, prin ceea ce reuşesc să fac pe teren. Sper să fac o figură frumoasă la Craiova. În carierea mea am avut şansa să antrenez şi câţiva jucători români precum Adrian Stoian, Mitrea şi Alex Pena, însă nu am intrat prea mult în detalii depre România, iar acum, când mi s-a oferit şansa să vin aici nu am stat pe gânduri”, a declarat Mangia pentru Prosport. 

Pe 12 iunie se va reuni CSU Craiova în noua formulă, iar trei zile mai târziu se va pleca în cantonamentul din Austria unde se vor pune la punct inclusiv detaliile participării echipei în preliminariile Europa League. ”Singura armă pe care o am este dorinţa de a munci, noi trebuie să muncim. Prin muncă şi cu dorinţa de a fi mai buni de la o zi la alta sunt convis că vom realiza ceea ce ne-am propus”, mai zice italianul care s-a apucat de antrenorat la doar 20 de ani!! Hagi, Gică Popescu și Mutu sunt jucătorii români care îi vin prima dată în minte. 

Mangia e convins că dacă tinerilor li se va acorda încrederea de care au nevoie să joace, curând vom putea vorbi de alți jucători precum Hagi și Mutu. ”Din punctul meu de vedere, fotbalul din România a pornit pe un drum care va duce spre succes. Am văzut meciuri din România, i-am văzut şi pe jucători, am observat că sunt echipe care mizează pe tineri şi acest lucru este important. Spre exemplu Verati nu era actualul Verati sau Insigne nu era cel de azi dacă nu li se ofereau şanse să joace”, mai spune noul tehnician al Craiovei, care i-a antrenat pe actualii super jucători ai Italiei la Euro 2013 pentru echipele de tineret.

Matia Destro, Florenzi, Sansone, Bertolacci, Immobile și Gabbiadini sunt ceilalți jucători cu nume pregătiți de Mangia, care ultima dată le-a antrenat pe Spezia, Bari și Ascoli. ”Mult succes, Devis! Să duci Știința Craiova din ce în ce mai sus!”, se încheie comunicatul postat de șefii lui CSU Craiova pe site-ul echipei. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi