Ultimul scandal din tenis: corupție, spălare de bani și implicare în mafia pariurilor

Nimeni și nimic pare să nu-i sperie pe unii jucători de tenis. Deși federația internațională dă pedepse grele în cazuri de corupție (inclusiv suspendări pe viață), blaturile la pariuri continuă să rămână preocuparea anumitor jucători, slab cotați în ierarhia mondială. Ultimul caz este al olandezilor Boy Westerhof și Antal van der Duim (foto: groene.nl). Cei doi sunt prieteni buni atât la turnee, cât și în afara terenului - nu se antrenau niciodată unul fără celălalt.

Jurnaliștii de la ”De Volkskrant” au aflat din surse despre scandal, deoarece autoritățile olandeze nu au făcut public până acum cazul. Procurorul federal care se ocupă de dosar nu a dorit să confirme numele celor doi sportivi implicați în scandalul de blat, dar a că e vorba despre doi jucători olandezi și că e vorba de un sindicat al pariurilor ilegale alcătuit din mai mulți belgieni și armeni.

Westerhof și Duim nu au fost arestați. Încă..În schimb, 13 persoane au fost reținute și duse la secție să dea declarații. Cinci dintre aceștia sunt încă în închisoare, ei fiind acuzați de corupție, spălare de bani și apartenență la o organizație criminală.

"Dacă aceste două persoane sunt în cele din urmă urmărite penal, depinde de interogatoriu și de investigațiile suplimentare dacă aceste două persoane (nn - jucătorii de tenis olandezi) vor fi în cele din urmă urmărite penal și arestate", a declarat Eric Van Der Sypt, din cadrul Procuraturii Federale belgiene. Acesta a mai spus că acest lucru se va întâmpla în Olanda, dar în prezența autorităților din Belgia, pe teritoriul căreia s-a raportat cazul de corupție. 

Van der Duim (30 ani) și Westerhof (32 ani) au intrat în vizorul poliției după un meci jucat pe 11 august 2014 la un turneu din Germania. La acea dată, ei se aflau pe locul 260 în clasamentul mondial. Companiile de jocuri de noroc au raportat atunci pariuri ciudate pe victoria lui Van der Duim, în condițiile în care acesta era condus cu 6-3 și 3-0 în setul doi. Când pariurile au ajuns la aproape 750 de mii de euro, mult mai mult decât de obicei pentru un turneu Challenger, pariurile au fost declarate nevalabile. Ulterior, ambii jucători au fost declarați suspecți în cel puțin două meciuri.

După acuzațiile anchetatorilor, Van der Duim (foto: alchetron.com) și Westerhof au refuzat orice discuții cu presa, dar apoi au revenit și au negat orice implicare în mafia pariurilor. "Nu am făcut așa ceva. La Meerbusch, am jucat bine împotriva lui Duim, după care jocul a luat o altă întorsătură", a declarat Westerhof în 2014 în "Volkskrant". 

Un purtător de cuvânt al clubului de tenis KNLTB spune că este curios de dovezi. "Dacă se dovedește că sunt probe concrete că jucătorii olandezi au manipulat meciuri, atunci poliția și întregul sistem judiciar trebuie să ia rapid poziiție. De ani de zile am cerut să se întreprindă mai multe anchete după asemenea meciuri suspecte. Doar așa putem menține sportul curat”, a declarat un oficial al federației olandeze de tenis.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi