UEFA taie în carne vie: doi fotbaliști suspendați pe viață pentru blaturi la pariuri!

Șefi UEFA vor să stârpească ”răul” din rădăcină în ceea ce privește blaturile din fotbal. Iar ultimul caz scoate clar în evidență faptul că cei care ”calcă pe bec” ar trebui să știe că riscă să nu mai joace niciodată fotbal. Astfel, doi jucători din Malta au fost interziși pe viață pentru blaturi la pariuri pe parcursul anului 2016 în competițiile internaționale Under21. Alți patru jucători ai reprezentativei de tineret au primit diverse suspendări. 

Comisia de etică și disciplină a UEFA a anunțat decizia finală în legătură cu două meciuri internaționale din competiția U21: Malta vs Muntenegru (23 martie 2016) și Cehia vs Malta -  trei zile mai târziu. Pe 14 și 15 decembrie 2017, Comisia de Control, Etică și Disciplină a UEFA a inițiat audierile finale în aceste cazuri.

Cei doi jucători care au fost suspendați pe viață sunt Emanuel Briffa (foto) și Kyle Cesare, în vreme ce Samir Arab a primit o interdicție de doi ani (până pe 31 decembrie 2019). A fost pedepsit astfel pentru că nu a informat imediat și în mod voluntar UEFA despre faptul că a fost abordat în legătură cu activități ce vizează aranjarea unor meciuri la pariuri.

Ryan Camenzuli a fost interzis timp de 18 luni (până pe 30 iunie 2019) din același motiv, în timp ce Llywelyn Cremona și Luke Montebello au fost suspendați până la sfârșitul acestui an. Și tot pentru că nu au informat UEFA de faptul că au fost contactați de mafia pariurilor în scopul aranjării unor meciuri. 

Kyle Cesare, celălalt internațional de tineret maltez suspendat pe viață de UEFA.

”E o zi neagră pentru fotbalul maltez", a declarat secretarul general al federației Dr. Angelo Chetcuti în cadrul unei conferințe de presă organizată după aflarea verdictului UEFA. ”Este o mare dezamăgire și o pată neagră pentru fotbalul maltez. De asemenea, am fost puțin surprinși de rezultatul final al deciziei. Asociația de Fotbal din Malta a cerut UEFA să fie prezentă pe parcursul audierii reale din noiembrie, însă această cerere a fost respinsă de către organismul european de fotbal ", a dezvăluit Chetcuti. 

În același timp, acesta este hotărât să refacă din temelii imaginea ”șifonată” a fotbalului din Malta."Trebuie să revenim cu picioarele pe pământ și să demonstrăm în cel mai scurt timp adevărul despre integritatea noastră. Suntem obligați să luăm în considerare decizia UEFA și, în același timp, să muncim pentru a schimba din temelii această situație”, a mai spus secretarul general al Federației de fotbal din Malta.

Totodată, Dr. Angelo Chetcuti (foto) a declarat că această echipă ”hulită de FIFA” este cea care a reușit să obțină cel mai mare număr de puncte bifate vreodată de o echipă națională din Malta la acest nivel al competiților de tineret. 

Tentația câștigurilor mari la pariuri în urma aranjării meciurilor i-a ”lovit” și pe responsabilii unor echipe de fotbal din Malta. Recent, Uchenna Anyanwu, directorul echipei de fotbal Pembroke Athleta, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și amendat cu 1.000 de euro pentru că a încercat mituirea unor jucători ai echipei adverse să o lase mai moale pentru a câștiga la pariuri. 

În vârstă de 31 de ani, Anyanwu a fost găsit vinovat că a încercat, în ianuarie și februarie anul trecut, să aranjeze două meciuri de campionat: Mosta vs Birkirkara și Pembroke vs Mosta. Inspectorii de poliție Robert Vella și Elton Taliana au ”mirosit” afacerea și au intervenit la timp. Federația de fotbal din Malta l-a suspendat pe viață pe fostul responsabil al echipei Pembroke Athleta. 

(credit foto: timesofmalta.com)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!