Ucraina, strânsă cu ușa de FMI să legalizeze jocurile de noroc până în 2018

Autoritățile din Ucraina au dat undă verde legii care legalizează jocurile de noroc, dar operatorii sunt nemulțumiți de ritmul ”melcului” în implementarea noii măsuri. Ulterior s-a aflat și de ce lucrurile se mișcă atât de greu. Cel care a aprobat noua reglementare, procurorul general Yuriy Lutsenko, a descoperit la un control inopinat în orașul Uzghorod mai multe locuri în care se organizau jocuri ilegale de noroc. 

Acesta a acuzat oficialii locali că îi acoperă pe proprietari și a insistat că aceștia trebuie să obțină, conform legii, o licență pentru a-și putea desfășura activitatea. Adevărul e că, în acest moment, în Ucraina sunt interzise aproape toate jocurile de noroc, cu excepția loteriilor, activitatea acestora fiind reglementată în anul 2009. 

În jurmă cu doi ani, a mai fost o tentativă de legalizare a jocurilor de noroc on-line, dar taxele mari percepute operatorilor au făcut ca cei mai mulți dinter aceștia să se retragă de pe piață. În cele din urmă, legislația a fost dizolvată. Discuțiile cu privire la legalizarea acestei activități a revenit în Ucraina odată cu discuțiile din luna aprilie a acestui an dintre autoritățile de la Kiev și reprezentanții FMI. Aceștia au primit asigurări că Ucraina va dispune de un regulament strict pentru jocurile de noroc până la începutul lui 2018, în conformitate cu termenii pachetului de ajutor economic acordat de FMI.

A fost momentul în care toți operatorii existenți pe piață și-au manifestat disponibilitatea de a ajuta statul să adopte o nouă legislație în domeniu, mai aproape de cerințele pieței. Numai că semnele de progres nu prea sunt vizibile. Luna trecută, afaceristul Oleksandr Yaroslavsky, considerat unul dintre cei mai bogați oameni ai Ucrainei, a mustrat public guvernul pentru că ”a călcat în picioare reforma industriei jocurilor de noroc".

Totodată, Yaroslavski a reamintit guvernului că el a solicitat amplasarea unui cazinou în ultima sa investiție, un hotel de cinci stele din Harkov, chiar înainte ca Ucraina să găzduiască turneul final al Campionatului European de fotbal din 2012. În ciuda faptului că a investit 12 milioane de dolari pentru a încorpora un cazinou în schița noului hotel, Yaroslavsky a spus că "facilitățile respective sunt inactive" și acum, după cinci ani.

Și jucătorii on-line din Ucraina și-au pierdut răbdarea așteptând ca guvernul să acționeze în ceasul al 12-lea. Astfel, Asocia Internet din Ucraina (InAU) a publicat recent un raport privind traficul online pentru luna septembrie care a evidențiat faptul că operatorul francez Parimatch este unul dintre cele mai vizitate site-uri din țară. Luna trecută, un sfert din populația Ucrainei a accesat site-ul! 

Directorul de marketing de la Parimatch a anunțat, recent, baza de clienți proveniți din Ucraina a crescut numai în ultimul an cu 30%! Pariul mediu/client din Ucraina a fost de minim 5 dolari, sectoarele de inters fiind, în ordine, pariurile pe fotbal (60%), urmate de baschet (11%), tenis (10%) și hochei (5%). 

Parlamentul Ucrainei intenționează discutarea proiectului de buget pentru anul 2018 în cadrul unei ședinț eprogramată pe 19 octombrie. Guvernul a planificat o creștere a PIB-ului de 3% anul viitor și recent a sugerat că este "deschis pentru orice propunere" care ar stimula "dezvoltarea și succesul afacerilor internaționale și locale în Ucraina.

VEZI AICI TOP 5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi