Ucraina pare a lua în sfârşit atitudine pentru combaterea corupţie din sport. O măsură poate fi legalizarea pariurilor!

În timp ce majoritatea ţărilor din Europa duc o luptă continuă pentru eradicarea fenomenului de corupţie din sport, Ucraina este una dintre cele care încă nu a luat măsuri serioase în acest sens deşi este extrem de afectată. PariuriX v-a prezentat cu ceva timp în urma raportul Federbet pentru sezonul fotbalistic 2014/2015, în care se preciza că fotbalul ucrainian este unul dintre cele mai corupte şi se aranjează meciuri începând de la nivelul juniorilor.

Cazul Ucrainei demonstrează cum cultura de manipulare a meciurilor începe în ligile Under-19 și Under-21, iar în timp afectează ligile superioare. Prin transferul de jucători de la un club de fotbal la altul se fac şi aranjări ale partidelor. Trucarea meciurilor este un virus care se răspândeşte cu o viteză enormă.Francesco Barranca, Secretar general Federbet.

Totuşi, doi parlamentari ucrainieni au decis că acest fenomen trebuie stopat şi au introdus un proiect de lege care urmează să incrimineze corupţia şi să încurajeze fair play-ul în sport. Este vorba despre Andriy Kozhemiakin şi Andriy Pavelko, ultimul fiind chiar preşedintele Federaţiei Ucrainiene de Fotbal.  

Proiectul a fost înregistrat în data de 2 iulie 2015 şi dacă va fi adoptat urmează să interzică jucătorilor, antrenorilor şi tuturor persoanelor implicate în sport să parieze pe sportul practicat. Totodată, aceştia vor fi obligaţi prin lege să raporteze orice încercare de influenţare a rezultatului.

O altă măsură despre care se vorbeşte intens este legalizarea pariurilor în Ucraina, un stat extrem de restrictiv din acest punct de vedere.

N-a fost nici măcar un singur meci în istoria partidelor aranjate care să nu fi avut fluctuaţii de cote vizibile la pariuri. Acesta este motivul pentru care legalizarea jocurilor de noroc n-ar fi benefică doar pentru bugetul de stat, ci ar aduce, de asemenea, mai multă transparență în fotbal.Francesco Barranca.

Preşedintele federaţiei, Andriy Pavelko este foarte entuziasmat de acest proiect şi declară că a găsit deja înţelegere în Parlament pentru lupta împotriva corupţiei din sport şi intenţionează să militeze şi pentru legalizarea pariurilor.

După ce am discutat problema trucării meciurilor cu colegii mei din Parlament am ajuns la concluzia că nu poate fi stopată fără o lege clară în acest sens. Organizaţiile private deja existente pur şi simplu n-au mijloacele necesare să lupte cu fenomenul de corupţie în sport. Nu pot face percheziţii, nu pot asculta telefoane. Ucraina este pe punctul de a adopta primul proiect de lege major şi acesta este un pas uriaş. Realizăm cât de periculoasă este piaţa pariurilor. Ştim cu câtă atenţie trebuie să abordăm şi acest subiect, însă nimic nu ne va sta în cale.Andriy Pavelko, Preşedintele Federaţiei Ucrainiene de Fotbal.

Rămâne de văzut dacă acest proiect va intra în vigoare şi dacă nu va rămâne la stadiul de promisiune. Este totuşi un început şi să sperăm că Ucraina va lua măsuri în sfârşit pentru stoparea trucării meciurilor. Ca să-ţi faci o idee despre cât de răspândit este fenomenul în fotbalul din această ţară îţi prezint mai jos meciurile evidenţiate de Federbet în ultimul său raport.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi