Tudor Purice, marele câştigător al IPC, desfăşurat la Bucureşti! Cât a câştigat

Tudor Purice este marele câştigător al Main Event-ului Israeli Poker Championship (desfăşurat în perioada 29 martie - 2 aprilie, la Bucureşti). Ieşeanul şi-a trecut în palmares cel mai important turneu din cariera de jucător de poker live, alegându-se cu un premiu de 47.500€. Purice avea, însă, o serie de alte rezultate fantastice în camerele online, unde este printre cei mai apreciaţi grinderi de la noi din ţară. 

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI COMPETIŢII!

652 de jucători s-au înscris la competiţia centrală a festivalului (buy-in de €550) care a avut loc săptămâna trecută în capitală, premiile totale fiind extrem de atractive. După două zile de concurs în Main Event, în competiţie mai rămăseseră 15 jucători, iar Marius Cătălin Perțea era lider detașat în clasamentul de moment, cu 3.725.000 de fise. Însă ziua a treia i-a aparţinut în totalitate lui Tudor Purice, acesta având un traseu impresionant. Aflat la începutul zilei în postura de short-stack, el a cochetat în primele ore cu ieşirea din turneu, în condiţiile în care la un moment dat mai rămăsese cu doar 15 big blinduri, mult sub average.

Timingul său a fost perfect, reuşind să supravieţuiască momentelor critice, e adevărat cu un dram de noroc. Uşor-uşor şi-a construit un stack respectabil, iar odată pătruns la masa finală a eliberat "magia" la masa de poker. Beneficiind de o experiență net superioară rivalilor săi, a fost capabil de play-uri de efect în momente cheie şi din outsider (judecând după cât de short fusese anterior) a devenit marele favorit.

În momentul în care în turneu au mai rămas trei jucători - Eran Cohen (Israel) și Marius Cătălin Perțea (România) au rezistat alături de Tudor - s-a ajuns la un deal, structura premiilor fiind modificată astfel încât diferenţele să nu fie foarte mari. Perţea, fostul chip leader pentru o perioadă extrem de lungă, a avut ghinionul să termine pe ultima treaptă a podiumului, în timp ce Cohen a devenit cel mai bine clasat israelian. Totuşi, în heads-up acesta nu a avut vreo şansă în faţa lui Purice. 

CLASAMENT FINAL IPC MAIN EVENT

Tudor Purice şi-a trecut astfel în palmares cel mai mare câştig din pokerul live, el fiind un grinder care s-a remarcat în ultimii ani mai ales în jocul pe internet. Evoluând sub pseudonimul 'a.S.e High' în camerele de poker online, Purice reuşea în urmă cu doi ani (2015) una dintre cele mai bune performanţe din istoria României. El câştiga atunci "SCOOP-24-H: $2100 NL Hold'em, $1M Gtd" (foto jos) şi îşi asigura cel mai mare premiu din carieră: 395.640$! Acel turneu a reprezentat performanţa anului pentru ţara noastră, iar pentru Tudor a fost o victorie fără precedent, chiar dacă el era un obişnuit al meselor finale la high-stakes. În total, în întraga carieră, ieşeanul şi-a asigurat din pokerul online nu mai puţin de $3.037.612.

8 clasări în bani reuşea în 2016 în turneele live Tudor, cea mai bună performanţă fiind heads-up-ul de la Grand Final Saint Vincent (obţinea 40.000 de euro). El a făcut masă finală şi la Monte Carlo (Grand Final), unde s-a ales cu un premiu de 20.900 euro.

De menționat faptul că Marius Moldoveanu a câștigat competiția Unibet Last Longer, clasându-se pe 10. Calificat online pe Unibet POKER, acesta a reușit să reziste cel mai mult în Main Eventul IPC și este recompensat cu un pachet de 550€ pentru PokerFest Iași.

Ionuț Flavius Voinea, învingător în High Roller

Săptămâna a fost una perfectă pentru români, la  Israeli Poker Championship. În cadrul evenimentului s-a desfăşurat şi cel mai mare turneu High Roller organizat vreodată în România. Side eventul s-a bucurat de o popularitate enormă, 108 jucători strângându-se la start. Deși în program se stabilise ca acest turneu să se termine joi seara, competiţia s-a prelungit până vineri după-amiază, iar marele câştigător a fost Ionuț Flavius Voinea. El s-a ales cu 26.117€, după un deal cu Tsvi Cohen în heads-up.

În premii s-au regăsit 11 jucători români și 2 jucători israelieni, inclusiv Ionel Anton și Radu Cățoiu, doi dintre cei mai populari jucători.

CLASAMENT FINAL IPC HIGH ROLLER

În ceea ce îl priveşte pe Ionuţ Flavius Voinea, acesta are un 2017 de excepţie. După locul 3 la Unibet Romanian Poker Series Final (€ 2.450) şi locul 2 la Grand 300 Bucureşti (€ 10.534) el a urcat încă o treaptă, punând mâna şi pe cel mai mare premiu din cariera de jucător de poker live.

surse foto: pokerfest.ro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi