Tribunale sportive anti-blat! Anglia și Noua Zeelandă au dat tonul

Șefii grupărilor de fotbal, dar și sportivii din Australia se vor confrunta de-acum înainte (atunci când vor călca pe bec) cu un tribunal sportiv special creat pentru anchetarea actelor de corupție, inclusiv a blaturile la pariuri. Ministrul Sporturilor, Greg Hunt este cel care a solicitat Guvernului o revizuire atentă în ceea ce privește integritatea sportului australian, inclusv prin înființarea acestui nou organism - care mai funcționează doar în două state ale lumii: Noua Zeelandă și Marea Britanie! 

În scurt timp, acest tribunal sportiv se va transforma în ”Comisia Independentă împotriva Corupției din sport (ICAC). Actualul tribunal sportiv din Australia este condus de James Wood, un fost judecător al Curții Supreme, acesta urmând să fie sprijinit în activitatea sa de către șefii tuturor federațiilor sportive, dar și de către Comitetul Olimpic Sportiv. 

Potrivit presei, noul tribunal sportiv va tăia în carne vie - pedepsele în cazurile de dopaj, blaturi la pariuri sau implicarea sportivilor în jocurile de noroc vor merge până la excluderea pe viață din activitatea sportivă! Și asta după ce în trecut au existat critici privind sancțiunile aplicate în asemenea cazuri. Noul tribunal sportiv din Australia urmează să-și intre în drepturi din această toamnă.

"Sportul face parte din ADN-ul nostru, aducând cu el atât de multe beneficii fizice, sociale, culturale și economice, deci este vital ca integritatea tuturor sporturilor să fie protejată. În prezent, avem unele dintre cele mai puternice măsuri de integritate din lume și trebuie să ne asigurăm că așa va rămâne și de aici înainte. Revizuirea va avea în vedere amenințările la adresa integrității naționale și internaționale ca urmare a creșterii activității de pariere ilegală în rândul jucătorilor, a aranjamentelor la pariuri, dar și a dopajului în sport”, a declarat Greg Hunt. 

Modificările urmăresc ca infracțiunile de dopaj, pariere sau meciuri trucate să fie tratate într-un mod eficient, corect și mai ales în timp util. Cele mai mari temeri sunt legate de aranjarea meciurior la pariuri, autoritățile australiene declarând că dețin probe despre creșterea numărului de pariuri offshore online ilegale, legate în special de mafia pariurilor din Asia.

Australienii au adoptat primele măsuri adevărate împotriva blaturilor la pariuri în 2011, dar acestea nu mai fac față valului uriaș de provocări din ultima vreme. Totodată, în cel mai scurt timp se va lua în calcul dacă Australia ar trebui să se alăture oficial eforturilor internaționale în combaterea blaturilor la pariuri prin semnarea Convenției Consiliului Europei privind manipularea competițiilor sportive.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!