Trei români suspectați de implicarea în meciuri de tenis trucate pentru pariuri conform FederBet!

De curând tocmai v-am prezentat raportul FederBet la fotbal, care a scos în evidență faptul că patru meciuri din România ar fi fost trucate pentru pariuri. Însă românii nu au fost luați în colimatoriu doar în ”sportul rege”, ci și în tenis acolo unde trei tensimeni de la noi din țară sunt suspecați că ar fi fost implicați în aranjarea de meciuri.

Cei de la digisport.ro ne anunță că primul, și cel mai cunoscut nume de pe listă, este cel al jucătoarei Monica Niculescu (locul 47 în clasamentul WTA). Partida considerată suspectă este una de dublu din 2015 de la turneul de la Guangzhou (China). Atunci Monica Niculescu a făcut pereche cu Anna-Lena Friedsam (Germania) și a trecut lejer în două seturi de perechea formată din Anna Morgina (Rusia) și Ling Zhang (Hong Kong). Se pare că s-a pariat masiv pe un astfel de succes, iar asta a atras atenția asupra respectivului meci. Ce-i drept, la un astfel de meci de dublu tentația poate fi destul de mare în condițiile în care învinsele au încasat pentru acel joc premii în valoare de numai 450 de dolari.

monica-niculescu.jpg

Daiana Negreanu este al doilea nume de pe listă. Aceasta evoluează mai mult în turnee ITF, iar meciul suspectat pentru aranjamente la pariuri este unul jucat în Ungaria în urmă cu două luni. Atunci românca a trecut în două seturi de slovena Tadeja Majeric (locul 262 WTA) cu 6.4, 6:3. Slovena era favorită clară, dar chiar și așa s-a pariat masiv pe o victorie a Daianei înainte de startul partidei.

Nu înţeleg de ce s-ar crede că ar fi fost trucat... Eu am jucat bine, ea nu ştiu, şi sincer nu ma interesează. Nu am câştigat cu 6-0, 6-0, să zici că s-ar fi dat bătută. A avut chiar 3-0 in setul doi, de aceea se crede ca ar fi fost trucat? Reveniri in tenis se fac şi de la 5-0 în decisiv
- Daiana Negreanu conform digisport.ro

Alexandru Luncanu este ultimul nume de pe listă; în 2015 acesta a pierdut contra ucrainianului Ilya Marchenko (84 ATP)  în optimile turneului Challenger de la Andria, Italia cu scorul de 3:6, 1:6. Se pare că s-au pariat sume mari pe handicapuri de 6,5 sau 7,5 game-uri în favoarea lui Marchenko, iar asta a atras atenția celor de la FederBet.

Ca părere personală, cred că Monica Niculescu și Daiana Negreanu nu vor păți nimic pentru că în cazul lor este vorba de victorii, iar adversarele ar fi putut truca respectivele meciuri fără ajutorul lor. Mai problematic este cazul lui Alexandru Luncanu, pentru că s-a pariat că acesta va pierde categoric. Deci dacă se va dovedi că meciul chiar a fost aranjat pentru pariuri, atunci înseamnă că românul a fost implicat în acel ”blat”.

Tu ce crezi, vom avea parte de suspendări, atât la tenis cât și la fotbal? Reamintesc că și în cazul Gloriei Buzău, prima dată s-a aflat de trucarea de meciuri prin iunie 2015 tot dintr-un raport FederBet, și abia peste un an s-au luat măsuri.

Descoperă casa de pariuri online numărul 1 licenţiată în România

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi