Trei jucători români interziși în ultimele 12 luni de UTI pentru blaturi la pariuri!

Unitatea de Integritate pentru Tenis (TIU) a dat publicității un nou raport în care a anunțat că a interzis nouă jucători profesioniști pentru activități de pariere sau meciuri aranjate în 2017. În total, 13 jucători au fost sancționați în ultimele 12 luni. Iar cinci dintre aceștia au fost suspendați pentru meciuri aranjate și încă patru pentru blaturi la pariuri. 

Românul Alexandru-Daniel Carpen (foto: doartenis.ro), grecul Konstantinos Mikos și japonezul Junn Mitsuhashi au fost cu toții suspendați pe viață după ce au fost găsiți vinovați de blaturi la pariuri. Americanul Nikita Kryvonos și australianul Nick Lindahl au fost, de asemenea, interziși timp de 10 și, respectiv, șapte ani, pentru aranjarea unor meciuri.

Tot din această cauză românul Mihăiță Damian a primit o interdicție de 12 luni, iar australianul Calum Puttergill pe timp de șase luni. Pentru blaturi la pariuri a fost interzis din competiții pentru 8 luni și un alt român, Marius Frosa (foto: cjonline.com), dar și spaniolul Samuel Ribeiro Navarette.

"Nu există nicio îndoială că majoritatea jucătorilor și oficialilor se comportă într-un mod exemplar. Dar există o minoritate care alege să încalce regulile. Iar asta reprezintă o preocupare continuă a noastră”, a declarat Nigel Willerton, directorul TIU. 

În urma activității susținute a Unității de Integritate pentru Tenis, s-a înregistrat o scădere a modelelor suspecte de pariere pe meciurile de tenis de la 292 în 2016 la 241 în 2017. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!