Trei fotbaliști-problemă din Liga I nu trebuie să lipsească împotriva Danemarcei

Trei fotbaliști-problemă din Liga 1 nu trebuie să lipsească din primul 11 care va intra duminică, la ora 21:45, împotriva Danemarcei. Au valoare, au căpătat experiență și în meciurile internaționale, atât la echipele lor de club, cât și la națională, și se află în mare formă, probabil sunt cei mai buni jucători din campionatul intern la ora actuală.

Cei trei au deseori ieșiri în decor, se lamentează sau exagerează, dar fotbalul pe care-l joacă e de multe ori sclipitor, și mă refer în primul rând la Alibec și Budescu. Celălalt e Săpunaru.

De-a lungul istoriei, ne-am autopedepsit de multe ori aiurea. Jucători excepționali, precum Oblemenco, Panduru, Craioveanu, Marcel Răducanu (după fuga în Germania), și mai sunt exemple, nu erau convocați la națională din diverse motive. Ca să nu mai spun de absența lui Dobrin de la Campionatul Mondial din 1970, un fotbalist care se putea compara atunci cu orice mare star din Brazilia, Germania sau Anglia.

Asta aș vrea să văd la Christoph Daum, că are mai mult curaj și mai multă luciditate decât selecționerii români care nu le găseau loc în echipă celor de mai sus, deși calitățile lor fotbalistice erau extraordinare.

Am înțeles acum că Alibec i-ar fi răspuns impertinent lui Daum. Sincer, nu îmi plac astfel de ieșiri, dar, într-un moment în care avem nevoie stringentă de această victorie, zic că și selecționerul poate închide ochii.

Budescu e și el un fotbalist capricios. Joacă doar când vrea el și sper ca mâine seară să joace la maximum.

Săpunaru are și el lacunele lui comportamentale, i-am incriminat de multe ori ieșirile nelalocul lor din timpuil unor meciuri. Aproape sigur nu mai e la nivelul în care se afla la Porto, dar nu a uitat fotbalul, e supermotivat la fiecare meci și știe să se mobilizeze și să-și motiveze colegii, are încă forță, plasament, probabil a mai scăzut la viteza de reacție.

Dacă aș fi Daum, nu aș începe fără cei trei pe care i-am numit mai sus.

Apoi, Tătărușanu e titular meci de meci la Fiorentina, deci poarta e a lui, Chiricheș a jucat ultimele două partide pentru Napoli, Toșca s-a bătut în ultima lună și cu Ronaldo, și cu Suarez. „Belgienii” Marin, Stanciu și Chipciu trebuie să se regăsească și ei în primul 11, pe Benzar îl recomandă evoluțiile foarte bune de la Viitorul.

Practic, am numit 10 dintre titulari, din punctul meu de vedere, bineînțeles. Ar mai fi nevoie de încă un mijlocaș central, care va fi probabil Pintilii, deși impresia multora, ca și a mea, este că a pierdut din turație în ultima vreme. Sincer, l-aș prefera pe Bicfalvi, chiar dacă mulți nu vor fi de acord, poate chiar pe Prepeliță, care nu îmi place ca fotbalist, dar care joacă în puternicul campionat din Rusia.

Sperând că vom juca în formula Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Toșca – Benzar, Marin, Bicfalvi (Prepeliță), Chipciu – Stanciu – Alibec, Budescu, un 4-3-1-2 ofensiv, vrem să vedem duminică seara o echipă națională care să lupte secundă de secundă pentru victorie, cu sânge-n instalație, iertați expresia, și cu respect pentru culori și pentru fani.

Hai România! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi