Trei cărți ce trebuie citite de pariori

Doriți să știți care sunt cele mai bune cărți pe care le puteți citi pentru a va îmbunătăți în mod vizibil tehnicile de pariere? Ne-am gândit astăzi să vă oferim un Top 3 în acest sens, cu mențiunea că aveți la dispoziție rubrica de comentarii pentru a adăuga și alte titluri care considerați că ar merita răsfoite din când în când. 

Fooled by Randomness (scrisă de Nassim Nicholas Taleb) este o carte în care nu se vorbește în mod explicit despre pariuri sportive, dar care ar putea să vă facă să vă gândiți de două ori înainte de a mai plasa un pariu la care nu aveți şi cel puțin un argument solid. 

Mergând mai departe, am ales pentru dumneavoastră alte două titluri interesante, și anume: Thinking, Fast and Slow (Daniel Kahneman) și The Signal and the Noise (Nate Silver). Aveți mai jos informații detaliate despre aceste cărți, care, facem pariu cu dumneavoastră, vor fi citite pe nerăsuflate de majoritatea vizitatorilor noștri.

Joacă acum la cea mai bună agenție de pariuri sportive online

 

Fooled by Randomness (Nassim Nicholas Taleb) 

Stilul lui Nassim Nicholas Taleb este unul inconfundabil. Are un mod ușor arogant de a-și exprima opiniile, ceea ce-l face și mai interesant de citit. În "Fooled by Randomness a The Hidden Role of Chance în Life and in the Markets", acesta vorbește despre cum rutina de zi cu zi ne poate orbi sau face să interpretăm în mod greșit ceea ce se întâmplă în jurul nostru.  

Taleb se apleacă mai cu seamă asupra a ceea ce se întâmplă în industria financiară. Însă, înlocuind pariorii cu investitorii descriși de Taleb cu lux de amănunte în cartea să veți înțelege foarte ușor cât de simplu poate fi confundat norocul cu priceperea fiecărui jucător în a opta pentru alegerile corecte în activitatea pe care o desfășoară. Pariurile, în cazul nostru. Și, în mod implicit, cât de ușor este să faci trecerea de la prosperitate la faliment. 

Taleb se folosește în cartea sa de teoria probabilităților, statistici de bază și distorsiuni comportamentale - împreună cu o doză considerabilă de condescendență - pentru a-și face cunoscut mesajul. Este foarte posibil ca acesta să exagereze în anumite situații, însă este destul de clar în ceea ce privește punctarea anumitor chestii care ar trebui să ne intereseze în mod direct pe noi, pariorii. 

Acesta vorbește din proprie experiență despre cum a reușit să-și croiască un drum în viață judecând mereu la rece și adoptând diverse strategii create pe baza comportamentului celorlalți oameni. Așa cum se întâmplă și la pariuri, când zece jucători mizează pe victoria unei anumite echipe, doar unul considerând că lucrurile s-ar putea desfăşura altfel. Nu de fiecare dată se întâmplă ca pariorul din urmă să câștige, însă, pariind logic veți avea numai de câștigat pe viitor. Așa cum i s-a întâmplat lui Nassim Nicholas Taleb, care vorbește despre luarea unor decizii având la bază propriile analize, și nu ale altora. Transpunând asta în domeniul nostru de activitate se poate traduce astfel: nu cumpăra ponturi de la diverși "specialiști" care fac bani de pe urmă naivilor din online. 

Află de ce să nu cumperi ponturi plătite de pe Facebook: https://pariurix.com/de-ce-sa-nu-cumparati-meciuri-fixed-de-pe-facebook.html
 

Thinking, Fast and Slow (Daniel Kahneman) 

A doua carte pe care v-o recomandăm face referire directă la industria jocurilor de noroc online. Și, în plus de asta, este o carte relevantă pentru o bună parte din pariori. Una dintre cele mari provocări cu care se confruntă pariorul, în afară de a bate zilnic casa de pariuri, este aceea de a încerca să controleze și să contrabalanseze reflexul său înnăscut spre iraționalitate.

Think Fast, Think Slow (Gândire rapidă, gândire lentă) este scrisă de unul dintre cei mai importanți oameni pe care îi are știința comportamentală. Kahneman a fost primul non-economist care a câștigat Premiul Nobel pentru Științe Economice în 2002 pentru Teoria perspectivei (alături de Amos Tversky). În cadrul acetei teorii se vorbește despre modul în care se diferențiază oamenii atunci când iau decizii care implică anumite riscuri. Și felul în care se comportă aceștia atunci când trebuie să ia o decizie știind care sunt probabilitățile ca un anumit eveniment să aibă loc. Cu alte cuvinte, destule asemănări în ceea ce au de spus Kahneman și Tversky în Teoria perspectivei și tot ceea ce se întâmplă în lumea pariurilor și, dacă doriți, a jocurilor de noroc

Teoria ne arată, în primul rând, cum oamenii iau anumite decizii în funcție de riscurile implicate, excluzând de multe ori rezultat finalul. Oamenii, în cazul nostru pariorii, evaluează aceste pierderi și castiguri utilizând anumite tehnici euristice (vezi "regula degetului mare"). În esență, fiecare parior în parte trece prin așa ceva atunci când trebuie să ia o decizie (1, X sau 2?), tocmai de aceea vă recomandăm să citiți cu mare atenție ceea ce are de spus Daniel Kahneman în Thinking, Fast and Slow. 

Thinking, Fast and Slow ne deschide, practic, o lume întreagă de înțelegere de care majoritatea oamenilor pur și simplu n-au fost conștienți până acum. Cartea vine împreună cu mai multe puzzle-uri mici și întrebări logice pe care le puteți adresa altor pariori, în ideea de a vă destupa mintea privind luarea unor decizii bune în condiții de incertitudine. Un aspect care, din nou, ar trebui să prezinte interes pentru fiecare parior în parte!

Descoperă cele mai bune filme cu și despre casino, poker sau pariuri sportive!
 

The Signal and the Noise (Nate Silver) 

Încheiem această trilogie de cărți ce trebuie citite de pariori cu un alt titlu care nu tratează în mod exclusiv lumea jocurilor de noroc, însă oferă informații valoroase cu privire la o abilitate pe care ar trebui s-o aibă în propriul arsenal orice parior de succes - capacitatea de predicție. 

Nate Silver este considerat la momentul de față unul dintre cei mai buni oameni de pe piața predicțiilor. Cea mai bună performanță a sa în acest sens a venit la alegerile prezidențiale din America (2012), când a nimerit rezultatele fiecărui stat în parte. Acesta este în egală măsură pasionat și de sport, fiind pasionat mai cu seamă de meciurile de baseball. 

În cartea The Signal and the Noise ne prezintă un întreg set de teme conceptuale ce ar trebui să fie parcurse de pariorii medii și avansați, dornici să descopere și mai multe lucruri despre domeniul în care activează. 

Vrei să pariezi online? Aceasta este agenția recomandată de PariuriX.com


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!