TRAGEDIE/Daniel Prodan a murit, la doar 44 de ani, în urma unui infarct!

Daniel Prodan, unul dintre cei mai valoroşi fundaşi din istoria fotbalului românesc, s-a stins din viaţă aseară, răpus de un infarct. Tragedia s-a petrecut în casa din Voluntari a fostului mare fundaş al naţionalei. Colapsul s-a petrecut sub ochii soţiei sale. Două echipaje ale Ambulanţei au încercat să-l resusciteze aproape trei ore pe Didi Prodan, dar din păcate fără niciun rezultat. Într-un final, inima sa a cedat...

La aflarea veştii despre această tragedie, Viorel Moldovan a mers la Didi Prodan acasă, unde se afla familia acestuia. Fostul atacant al naţionalei nu a reuşit să-şi găsească cuvintele: "A fost un şoc pentru toată lumea... Am suferit împreună, am fost prieteni foarte buni, am râs împreună... Chiar nu pot să mai vorbesc acum, nu am cuvinte".

Mihai Stoichiţă, unul dintre foştii antrenori ai lui Didi Prodan, a fost şi el devastat la aflarea veştii. Cei doi au lucrat la Steaua în perioada 1994-1996, când Stoichiţă era secundul lui Ţiţi Dumitriu.

Da, ştiu despre ce vreţi să vorbim, am aflat şi eu....Ridicol e că nu mai putem face nimic acum. O sa iau legătura cu Licinia (nn - soţia lui Didi Prodan), apoi voi vorbi cu Pandi (Basarab Panduru), cu Ţiţi Dumitriu, cu Lăcătuş să vedem ce putem face pentru el...,

---a declarat Mihai Stoichiţă pentru ProSport

Jurnalistul Dorin Chioţea, cel care a anunţat teribila veste pe contul său de socializare, a oferit mai multe detalii. 

De patru ori a fost resuscitat Didi Prodan în prima oră de intervenţie a medicilor. De tot atâtea ori i-a fost repornită inima, în pusee de câte 10 secunde (de trei ori), apoi de 20 de secunde (ultima dată).
Pentru încă două ore după instalarea asistolei (stopul cardiac) au continuat eforturile de resuscitare. Abia la final cele două echipaje au aflat numele pacientului, de la nişte prieteni de familie.

Atacul de cord a survenit la foarte puţin timp după ce soţia sa a venit de la serviciu. După ce s-au îmbrăţişat, cei doi s-au decis să pună masa, iar imediat ce s-a ridicat de pe canapeaua unde viziona un program TV Didi s-a prăbuşit sub privirile Liciniei şi ale fiului său de 16 ani, Răzvan, fotbalist la Atletico Regal Bucureşti,

---a scris Dorin Chioţea pe Facebook

Unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Daniel Prodan, Basarab Panduru a mers la IML în momentul în care a aflat de tragedie.

Nu vreau să vorbesc despre asta, acum sunt la el la spital. O să vorbesc poate mâine sau poimâine, dar acum nu pot sa vorbesc despre asta...",

---a declarat Panduru 

Fostul medic al echipei naţionale, Pompiliu Popescu încă nu găseşte o explicaţie pentru tragedie. 

Nici nu-mi vine să cred... îl cunosc de 25 de ani pe băiatul ăsta... mi-era ca un copil. Avea o rezistenţă fantastică la efort! Trecea excelent toate testele medicale. Uitaţi-vă puţin la filmuleţe să vedeţi cum alerga! Didi a fost toată viaţa sănătos tun, nu a avut niciodată probeleme medicale, era genul de fotbalist numai inimă şi muşchi.

Se simţea mai obosit în ultimul timp, s-a supărat şi foarte tare cu Burleanu ăsta. Acuza o stare de oboseală. Săptămâna trecută m-am văzut cu el, înainte de a pleca la Satu Mare şi i-am zis: "Vii, Didi, da?". Şi mi-a răspuns în stilul lui: "Da, Nea Pompi, cum să nu!". Burleanu ăsta i-a făcut mari nedreptăţi, a pierdut şi acel proces cu el. Vai de mine, ce om sufletist am pierdut... Ce fotbalist mare....,

---a spus Pompiliu Popescu într-un interviu pentru ProSport

"Războiul" dintre Didi Prodan şi Burleanu a izbucnit imediat după alegerile din 5 martie 2014, când Burleanu a câştigat preşedinţia FRF. Prodan era angajat la FRF şi făcea parte din tabăra lui Mircea Sandu şi a lui Gică Popescu. Au fost acuzaţii grave de-o parte şi de alta, Prodan a fost concediat, apoi dat în judecată. După prima sentinţă, de la Tribunalul Bucureşti, fostul internaţional a spus că este pedepsit pentru că spune ce gândeşte, sentinţa e nedreaptă, iar ţara e condusă de serviciile secrete.

Născut la 23 martie 1972 în Satu Mare, Daniel Prodan (foto: Sportpictures.eu) a fost unul dintre cei mai mari fundaşi pe care i-a dat fotbalul românesc. Şi-a început cariera de fotbalist în oraşul natal, Satu Mare, şi a ajuns la Steaua în 1993, rămânând în Ghencea timp de trei ani, înainte să fie cumpărat de Atletico Madrid.

În 1998, Daniel Prodan se transfera în Scoţia, la Rangers, într-o tranzacţie de 2,2 milioane de lire sterline, însă nu a prins niciun meci oficial aici din cauza unei grave accidentări suferită la genunchi, la scurt timp după transfer.

Marele succes l-a cunoscut în tricoul naţionalei României. Membru important al Generaţiei de Aur, Daniel Prodan a strâns 54 de meciuri sub tricolor şi a participat alături de naţională la Campionatul Mondial din 1994 şi la EURO 1996.

Cu Steaua a câştigat cinci titluri de campion al României, două Cupe ale României şi două Supercupe ale României, iar în ţară a mai jucat la FC Naţional, echipă de la care s-a retras în sezonul 2002-2003, când avea doar 31 de ani, din cauza problemelor cu accidentările.

 

Foto: prosport.ro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi