Tot mai mulți oameni cer auto-excluderea de la cazinouri! Dependența i-a speriat

Departamentul de stat pentru  jocuri de noroc din Filipine (PAGCOR) a declanșat o adevărată campanie împotriva jucătorilor din întreaga țară. Potrivit unui raport recent, nu mai puțin de 406 de dependenți de jocuri de noroc, care își făceau veacul prin cazinouri, au fost interziși pentru o perioadă de până la un an de zile. Totul în urma unei decizii a Guvernului, referitoare la promovarea jocului responsabil în rândul pariorilor. 

Interesant e că mai mult de 50% din dosarele analizate de către șefii PAGCOR sunt cazuri de auto-excludere. ”Ne-au solicitat să le interzicem accesul în cazinouri pentru 3, 6 luni, 1 an sau chiar 5 ani, cu toții spunând că au nevoie de ajutorul nostru pentru a scăpa de dependența care le-a creat mari probleme familiale și sociale”, a declarat reprezentantul PAGCOR, Andrea Domingo. 

Această agenție de pariuri sportive încurajează pariatul responsabil! Încearc-o și tu!

Procentul rămas face referire la cereri exprese din partea familiilor dependenților de jocuri, cu toții solicitând interzicerea accesului acestora în sălile de jocuri și cazinouri pentru diferite perioade de timp. Printre ei s-a aflat și Jessie Javier Carlos - nimeni altul decât protagonistul atacului armat de săptămâna trecută dintr-un cazinou din Manila, soldat cu 37 de morți..

Inițial, s-a crezut că este vorba de un atac terorist lansat de ISIS asupra cazinoului Resorts World Manila, dar ulterior anchetatorii au descoperit faptul că bărbatul a vrut să se răzbune pentru că i s-a interzis accesul în nsala de jocuri, dar și pentru că acumulase datorii de 80 000 de dolari. Bărbatul a fost atât de înnebunit după jocurile de noroc, încât a vândut câteva proprietăți, printre care și o mașină, pentru a-și hrăni dependența. Îngrijorată, familia lui a cerut cazinourilor din capitală să-i interzică accesul acestuia. 

Jessie Javier Carlos a fost interzis de la toate cazinourile (foto: news.abs-cbn.com) reglementate de PAGCOR de la 27 martie 2017 până la 26 martie 2018. În acel moment, bărbatul (tatăl a trei copii și un fost angajat al departamentului de Finanțe) era deja adânc înglodat în datorii, separându-se de soția lui și întrerupând toate relațiile cu părinții săi. 

Problema cu dependenții de jocuri de noroc nu este deloc simplă.."Chiar dacă îi încurajezi și le spui să meargă acasă, aceștia rămân peste noapte în cazinou și continuă să joace chiar și după ce au câștigat milioane..Ei nu se vor întoarce acasă până nu vor pierde toți banii!..”, a declarat reprezentantul PAGCOR, care a dezvăluit că de acum înainte condițiile pentru ca un jucător să devină membru al unui club sau cazinou vor fi extrem de aspre. 

În momentul de față, în Filipine au interzis să intre în cazinouri toți funcționarii guvernamentali și alți oficiali ai statului. Acum, se are în vedere chiar și interzicerea rudelor de gradul 1 ale dependenților de jocuri de noroc - totul ca urmare a recentului atac armat de la cazinoul Resorts World Manila. (foto: cbsnews.com)

Un cunoscut psiholog filipinez, Dr. Honey Carandang a avertizat asupra faptului că dependența de jocuri de noroc este adesea un "secret bine păstrat" și că simptomele ”bolii” nu sunt la fel de evidente ca în cazul dependenților de droguri.

Pariază responsabil la această casă de pariuri online!

PAGCOR are de gând acum să aloce o sumă considerabilă pentru programul de reabilitare pus la punct de Guvern pentru dependsenții de jocuri de noroc. De asemenea, se pregătește o campanie media puternică ce are ca scop promovarea jocului responsabil în rândul populației. În materialele acestei campanii vor fi incluse și videoclipuri care vor prezenta pericolul la care sunt expuși dependenții de jocuri, precum și simptomele persoanelor care se confruntă cu această boală.

Și în România există preocupare pentru dependenții de jocuri de noroc. Dacă știi pe cineva care are nevoie de consiliere sau vrei chiar tu să ceri ajutor, o poți face pe un site 100% românesc: http://jocresponsabil.ro/. Atât jucătorii, cât și familiile acestora au posibilitatea de a suna la numărul 0800.800.099 pentru a lua legătura cu un psiholog care va oferi consiliere telefonică gratuită. De asemenea, poți fi programat pentru două ședințe gratuite de evaluare și consiliere la unul din cabinetele din București, Iași sau Cluj. Mai multe detalii poți găsi aici: https://pariurix.com/rezultatele-studiului-gfk-realizat-pentru-romanian-bookmakers-si-romslot.html.

De asemenea, poți cere ajutor și la această adresă: https://www.gamblingtherapy.org/Este un site internațional, dar care pune la dispoziție consilieri români cu care poți vorbi prin live chat, email sau telefon, iar toate aceste discuții sunt 100% confidențiale. Nu uitați, dependența se poate vindeca! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi