Tot ce trebuie să ştii despre principalii quarterbacks ai noului sezon din NFL!

Fotbalul american, cunoscut în SUA şi Canada ca simplu “Fotbal”, este un sport foarte îndrăgit şi în Europa, iar pasionaţii de pariuri sportive îl au în atenţie în activitatea lor. Fiind un sport de contact, aceasta îmbină strategia cu jocul fizic şi chiar dacă pare brutal uneori, inteligenţa, agilitatea şi priceperea sunt calităţi esenţiale pentru cei mai importanţi jucători. Competiţia cea mai căutată de pariori este fără discuţie Naţional Football League (NFL), locul unde găsim cei mai buni jucători de fotbal american din lume.

Dat fiind faptul că sezonul 2015 din NFL a început recent, îmi propun în acest articol să vorbesc despre jucătorii care pot influenţa decisiv această ediţie şi care trebuie urmăriţi cu atenţie de pariori. Vom asista împreună la sezonul cu numărul 96, care se va încheia cu al 50-lea Super Bowl din istoria NFL.

Aşadar, care este poziţia cea mai importantă într-o echipă de fotbal american? Deşi toţi jucătorii sunt importanţi, unul singur se remarcă şi trebuie să conducă echipa din teren. Este vorba de cel care ocupă postul de Quarterback (QB).

Quarterback

Ce reprezintă această poziţie? “The quarterback” este jucătorul care primeşte mingea de la “Center” şi începe acţiunea. Este cea mai importantă poziţie din ofensivă, un adevărat liant între banca tehnică şi restul jucătorilor. De multe ori ia decizii în teren în ceea ce priveşte aşezarea coechipierilor, coordonează echipa şi este liderul ei din teren. Este responsabil cu pasarea mingii în ofensivă, însă poate alerga chiar el cu ea sau o poate preda altui coechipier care să alerge.

În noul sezon de NFL avem o mulţime de jucători extraordinari pe această poziţie, însă mă voi axa doar pe cei care pot influenţa decisiv acest campionat. Bineînţeles îi regăsim la echipele favorite la câştigarea Super Bowl. Vezi mai jos care sunt acestea în opinia Unibet (deschide cont acum).

Aşadar, aceste cinci echipe par destul de puternice pentru a se lupta la câştigarea trofeului, iar pe poziţia de quarterback au oameni de excepţie, care sunt capabili să tragă echipa după ei pe perioada întregului sezon. Pe aceştia îmi propun să-i analizez în continuare, deoarece toată lumea va sta cu ochii pe ei, inclusiv pariorii. Este vorba despre Russell Wilson (Seattle Seahowks), Aaron Rodgers (Green Bay Packers), Tom Brady (New England Patriots), Andrew Luck (Indianapolis Colts) şi Payton Manning (Denver Broncos). Fanii fotbalului american şi mai ales fanii echipelor încearcă să facă o comparaţie între ei, iar asta vă prezint şi eu în continuare.

Statisticile din ultimele trei sezoane sunt mai mult decât evidente pentru ca un iubitor al fotbalului american să-şi dea seama de ce aceşti jucători sunt decisivi pentru echipele lor. Întrebarea este care dintre ei este mai bun pe acest post atât de vital. Este foarte greu de răspuns la această întrebare, însă aceştia sunt văzuţi de specialiştii americani drept cei mai buni jucători pe poziţia respectivă, iar fără ei echipele ar suferi enorm.

Orgoliile sunt mari şi între ei, ducându-se la distanţă un adevărat război al generaţiilor. Îi avem pe Brady, Manning şi Rodgers trecuţi de 30 de ani, primii doi apropiindu-se chiar de 40, în timp ce Wilson şi Luck s-au remarcat în ultimele sezoane şi reprezintă viitorul. Toţi au însă cifre fantastice şi, de exemplu, New England Patriots are un procentaj la victorie de 77% cu Brady în formula de start. Manning are şi el 70% procentaj de victorie în carieră, iar Rodgers 68%. Dacă ţii cont de vârsta acestora, îţi vei da seama cât de impresionante sunt aceste statistici.

Andrew Lock era văzut la juniori ca unul dintre cele mai mari talente din fotbalul american şi n-a dezamăgit la profesionişti, devenind unul dintre cei mai influenţi fundaşi.

Russell Wilson a impresionat şi el încă de la debutul în NFL, fiind declarat debutantul anului în 2012. Odată cu apariţia sa în echipă, Seattle Seahawks a înregistrat cele mai mari performanţe din istorie.

Totodată, Aaron Rodgers şi Russell Wilson sunt cei mai bine plătiţi jucători din NFL.

Vezi aici cele mai bune cote la meciurile din NFL!

Să aruncăm totuşi o privire peste cele mai importante statistici din sezonul trecut pentru un quarterback, unde putem observa câteva diferenţe între cei cinci.

Pasele reuşite

Acest capitol este cu siguranţă cel mai de preţ pentru un quarterback şi ne poate spune totul despre valoarea sa. Numărul paselor reuşite face diferenţa într-un meci şi de aceea această poziţie este atât de importantă. În imaginea de mai jos poţi vedea cifrele reuşite de cei cinci în sezonul 2014.

La cei 39 de ani ai săi, Payton Manning este cel mai bun la acest capitol şi este un model pentru toţi fotbaliştii. Încă de la apariţia în NFL a impresionat, însă rămâne de văzut cât va mai putea juca la acest nivel, iar tânărul Andrew Luck îl poate depăşi cu siguranţă în 2015. La fel de bine se comportă şi celălalt veteran, Tom Brady.

Media yarzilor câştigaţi

Aceasta este o altă statistică decisivă pentru un quarterback. La acest capitol se evidenţiază Aaron Rodgers, care are o medie cu aproape un yard mai mare decât următorul clasat, Payton Manning. Este însă impresionat că jucătorul lui Denver Broncos se află şi aici între primii doi clasaţi. În mod cert iese în evidenţă faptul că Russel Wilson este cel mai slab dintre cei menţionaţi la ambele capitole şi rămâne de văzut dacă îşi va putea îmbunătăţi performanţele în raport cu adversarii.

În mod cert veteranul Payton Manning este cel mai influent, cu 15 din cele 16 sezoane de NFL încheiate cu un număr de pase reuşite peste media campionatului. Totodată 14 dintre ele le-a încheiat cu un număr de yarzi de asemenea peste medie. Aaron Rodgers este şi el evidenţiat în acest sens, terminând toate cele şapte sezoane cu cifre peste media campionatului la cele două capitole.

Cum se vor comporta în 2015!

Noul sezon de NFL se anunţă unul extrem de spectaculos şi echilibrat, aşa cum va fi cu siguranţă şi lupta dintre jucătorii menţionaţi mai sus. Pentru a paria cu succes pe NFL trebuie să fii extrem de atent la această poziţie - quarterback - şi să studiezi îndeaproape jucătorii.

Conform statisticilor din 2014, Peyton Manning pare a fi cel mai influent quarterback, însă nu uita că se află la apusul carierei. Cifrele sale sunt în scădere şi este de ajuns să-ţi spun că anul trecut a avut cea mai mică medie de pase reuşite din ultimele patru sezoane jucate. O scădere este vizibilă şi la media yarzilor câştigaţi pe încercare, cea mai mică din precedentele trei sezoane. La fel se întâmplă şi în cazul lui Tom Brady, ale cărui cifre au scăzut şi ele în ultimele sezoane. Aşadar, se pare că cei doi veterani încep să-şi arate vârsta.

Aaron Rodgers se menţine însă la cel mai înalt nivel şi este de aşteptat să confirme şi în viitorul sezon, deşi a trecut şi el de 31 de ani.

Chiar dacă cifrele la cele două statistici de mai sus arată că Russell Wilson este cel mai slab dintre cei cinci în acest moment, trebuie precizat că evoluţiile sale au crescut de la sezon la sezon şi nu văd motive ca în acest an să fie altfel. La fel se întâmplă şi cu Andrew Luck, care cu siguranţă va continua să impresioneze.

Aşadar, Russell Wilson a fost în coada celor două statistici prezentate în 2014 şi la fel stă şi la numărul de touchdowns (doar 20 faţă de cele 40 ale lui Luck). Rodgers (38) şi Manning (39) stau şi ei bine la acest capitol. Interesant este faptul că deşi Aaron Rodgers este al patrulea în clasamentul paselor reuşite, el conduce detaşat la media yarzilor pe încercare.

Foloseşte-te de aceste informaţii şi statistici înainte de paria pe meciurile din NFL şi fii foarte atent la quarterbacks, deoarece ei pot face diferenţa între un pariu reuşit şi unul pierdut.

Sursă date statistice nfl.com

Deschide cont acum la Unibet de pe ACEST LINK și primești 100% banii înapoi (până la 150 RON) dacă pierzi primul pariu, în loc de 50% cât este valoarea standard a pariului fără risc. 

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi