Topul „grașilor” din Liga I. Cine e pe primul loc?

Mărturisim că ideea acestui top ne-a venit când am citit o declarație a lui Meme Stoica, autointitulat cel mai bun manager de pe Mapamond, care i-ar fi spus lui Gigi Becali: „Ai făcut bine că nu l-ai luat pe Budescu. Gnohere e cel mai tare! Nu am văzut niciodată fotbalist mai puternic decât el”. Aceste vorbe au apărut într-un ziar de sport. Dacă au fost reale, ele arată cât de bine se pricepe la fotbal managerul general al Stelei.

Perioada de transferuri nu s-a încheiat. Steaua mai are timp să îl transfere pe Radu Valahu, care este cu mult mai puternic decât Gnohere. Meme Stoica s-ar extazia de la foarte tare spre absolut.

Iată jucătorii din Liga I care, într-un anumit moment al carierei, s-au îngrăşat nepermis de mult pentru un sportiv de acest nivel.

1. ERIC DE OLIVEIRA

În 2014, brazilianul s-a întors de la arabi după o perioadă mai mare de inactivitate, cauzată de probleme medicale. Avea aproape 100 de kilograme, la o înălțime de 1.77 m. Nu a apucat să slăbească până a început să joace din nou pentru Gaz Metan Mediaș.

2. HARLEM GNOHERE

Francezul a ajuns în România mai întâi la Petrolul. Fanii și oficialii au rămas cu gurile căscate când au văzut ieșind la antrenament un adevărat „bizon”. Selymes, antrenorul de atunci al „găzarilor”, a spus că Gnohere avea pe atunci 105 kilograme, la 1,85 m înălțime.

3. DENIS ALIBEC

Pasiunea pentru ciocolată, pentru cola și, în general, pentru viață, a făcut ca Alibec să nu își poată ține greutatea sub control. În debutul sezonului trecut, avea cam 95 de kilograme, la o înățime de 1,87 m.

4. IANIS ZICU 

Plecarea în Coreea de Sud i-a făcut rău lui Zicu. S-a întors de acolo ieșit din ritm și cu multe kilograme în plus. De atunci, a oscilat între 85 și 90 de kilograme, în condițiile unei înălțimi de 1,79.

5. CONSTANTIN BUDESCU

Nu a fost niciodată tras prin inel. Nu degeaba i se spunea „Sărmăluță”, chiar înainte să plece în China. S-a întors din Asia mai plinuț ca de obicei. Gurile rele spun că ar avea 90 de kilograme la 1.85, ceea ce e mult pentru un sportiv de performanță.

„Din toată lumea asta, cum ajungem ca în România să vina cei mai grași fotbaliști? N-am văzut așa ceva! Vin aici și trebuie să-i slăbim câte trei-patru kilograme. Când ai 104 kilograme și trebuie să slăbești 24 de kilograme, e incredibil. Cu două guri cred că mănâncă…”, spunea Basarab Panduru la Dolce Sport, în vara lui 2015.

Cel mai gras jucător de performanță

Atacantul Adebayo Akinfenwa (32 de ani) de la Wimbledon avea 110 kilograme la 1,80 m, atunci când a înscris contra lui Liverpool, în 2015.

Cel mai celebru gras 

În ultimii ani ai carierei sale, „adevăratul” Ronaldo a cântărit peste 100 kg la 1,83 m înălțime!

Cel mai gras gras din fotbalul românesc

Revista IlfovSport l-a decoperit, la Ciorogârla (Liga a 4-a), pe portarul Daniel Badislav. Avea 35 de ani și 160 de kilograme.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi