Topul celor mai valoroase cluburi sportive în 2015. Vezi cum stau marile echipe de fotbal

După cum bine ştiţi, sportul s-a transformat în ultimele decenii într-o afacere colosală, care generează profit de miliarde de euro. În fiecare an au apărut tot felul de ierarhii despre cele mai valoroase cluburi din lume, iar asta se întâmplă şi în 2015. Celebra revistă Forbes a dat publicităţii ierarahia pentru anul 2015, iar primul loc în top îl ocupă un legendar club de fotbal din Europa.

Pariază acum online direct de pe mobil sau tabletă!

Este vorba de Real Madrid, care este aşadar cel mai valoros club sportiv din întreaga lume în acest moment. Valoarea estimativă a vicecampioanei din La Liga este de 3.26 miliarde de dolari. Clubul spaniol deţine această poziţie privilegiată încă din anul 2012, însă cota de piaţa este într-o uşoară scădere, după ce anul trecut valoarea ajungea la 3.44 miliarde de dolari.

Podiumul este completat de echipele americane Dallas Cowboys (NFL) şi  New York Yankees (MLB), ambele evaluate la 3.2 miliarde de dolari. De remarcat că în Top 10 mai găsim doar două echipe de fotbal, Barcelona (locul 4) şi Manchester United (locul 5), clasamentul fiind completat de următoarele cluburi americane: Los Angeles Lakers (NBA), New England Patriots (NFL), New York Knicks (NBA), Los Angeles Dodgers (MLB) şi Washington Redskins (NFL).

Trebuie precizat că valoarea tuturor cluburilor din top 50 a ajuns în 2015 la o medie de 1.75 miliarde de dolari, cu 31% mai mult decât în 2014. NBA şi MLB dau aproape jumătate din cluburile aflate în top 50, însă fotbalul (soccer-ul) deţine supremaţia cu două echipe în primele 4.

Real Madrid a bătut iarăşi un record al încasărilor în ultimul an, având venituri de 746 milioane de dolari. Rămâne de văzut cum se va descurca pe viitor din punct de vedere financiar, ţinând cont că n-a mai înregistrat performante notabile şi urmează să facă investiţii majore în modernizarea stadionului.

Nu putea lipsi din acest articol nici topul separat al echipelor de fotbal care, în mod logic, este condus de Real Madrid. Marea ei rivala, Barcelona, este în imediata apropiere cu 3.16 miliarde $ şi venituri de 657 miliarde $. Top 3 este completat de Manchester United, un club cu o valoare de 3.1 miliarde $, care însă o depăşeşte pe Barcelona la încasări.

Premier League dă cinci cluburi între primele opt şi regăsim acolo toţi granzii din campionatul Angliei. Asta se datorează în special banilor obţinuţi din drepturile TV, care se vând pe sume colosale an de an. O regăsim în top 10 şi pe AC MIlan, clubul italian care s-a aflat într-un con de umbră în ultimii ani, dar care după cum se vede rămâne printre cele mai importante din lume. În mod surprinzător, Galatasaray intră în top 20, clubul turc având o valoare estimată la 294 milioane $ şi venituri de 220 milioane.

Cele mai valoroase cluburi de fotbal din lume au o valoare medie de 1,16 miliarde de dolari, în creştere cu 11% faţă de anul 2014.

Sursa : Forbes.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi